Cele mai importante noutăți prezentate de Apple la WWDC 2019 – Cronica de Tehnologie

1. Apple a prezentat iOS 13, versiune care aduce mai multe noutăți în frunte cu un nou mod întunecat care va consuma mai puțină energie pe iPhone-urile cu ecran OLED. iOS 13 va include opțiuni noi pentru protejarea intimității, iar multe dintre aplicațiile Apple vor fi și ele actualizate. (Profit.ro)

2. Apple a anunțat “Sign in with Apple” un serviciu de logare în aplicații ce va deveni obligatoriu pentru toți dezvoltatorii care folosesc servicii terțe de logare. Datele personale ale utilizatorilor vor ajunge în acest caz doar la dezvoltatorul aplicației. “Sign in with Apple” va afecta companii precum Facebook și Google care ași vor vedea restricționat accesul la datele personale ale utilizatorilor care aleg să folosească noul serviciu Apple. (Profit.ro)

3. Apple va “sparge” aplicația iTunes de macOS în trei aplicații separate: Podcasts, TV și Music. Compania americană își optimizează astfel serviciile multimedia, aducând versiunile de PC ale acestora la același numitor cu cele de iPhone și iPad. (The Verge)

4. Apple anunță iPadOS, un sistem de operare dedicat special tabletelor sale. Compania americană separă astfel sistemele de operare folosite de iPhone-uri și iPad-uri pentru a putea dezvolta funcționalități specifice pentru un tip de device fără a afecta versiunea dedicată celuilalt tip. În primul rând, Apple se va concentra în cazul iPadOS pe funcții și gesturi pentru multitasking. (Profit.ro)

5. Alte noutăți de la WWDC 2019: Apple a prezenta un nou Mac Pro (Profit.ro) și noi versiuni ale sistemelor de operare pentru macOS, tvOS și watchOS (Profit.ro). Aplicațiile Find My Friends și Find My iPhone vor fi combinate într-o singură aplicație care se va numi Find My și va localiza dispozitivele chiar și când acestea nu sunt conectate la internet (The Verge). iOS 13 va oferi opțiunea acordării accesului la localizare o singură dată (TechCrunch). Tastatura din iOS 13 va include “swipe typing” (Engadget).

6. iOS 13 va include suport pentru servicii radio precum iHeartRadio, TunIn sau Radio.com, ajungând astfel să ofere acces la peste 100.000 de posturi de radio live. Accesarea unui post radio va putea fi făcută și prin intermediul comenzilor vocale pentru Siri. (AppleInsider)

7. Apple Maps va primi un update important cu ocazia lansării iOS 13 din toamnă. Aplicația celor de la Apple va oferi inclusiv un mod Street View, similar celui din Google Maps. Cel mai probabil acest mod va fi disponibil la început într-un număr limitat de regiuni. (The Verge)

8. Huawei își vinde business-ul de cabluri submarine de internet unei alte companii chineze, Hengtong Optic-Electric. Conform unei scrisori de intenție semnate pe 31 mai, aceasta din urmă va cumpăra 51% din acțiunile Huawei Marine Systems. (Reuters)

9. Producătorul german de semiconductori Infineon cumpără Cypress Semi, o companie americană care dezvoltă și ea semiconductori, cu $8.7 miliarde cash. Valoarea Infineon a scăzut în ultimul an cu aproape o treime, iar achiziția este privită cu neîncredere la bursa din Frankfurt, unde valoarea acțiunilor Infineon a scăzut cu 10%. (Bloomberg)

10. NBC lansează un serviciu de video streaming gratuit, monetizat prin reclame. Pentru început, NBC News Now va emite câte 8 ore pe zi în cursul săptămânii. (NBC News)

Bonus: Facebook lansează Avatars, o opțiune prin care utilizatorii își pot crea reprezentări digitale pe care să le folosească în cadrul aplicațiilor de chat în locul clasicelor emoji. Pentru început, Avatars este disponibilă în Australia, urmând să fie lansată în restul lumii la finele acestui an sau începutul anului viitor. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
În 2026, Airbus va testa un motor cu hidrogen pentru A380 – Cronica de Tehnologie
CNWE (Europa Centrală, de Vest și de Nord) a devenit cel mai activ bloc de criptomonede din lume – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău