Cele mai mari 100 de site-uri au avut 223 miliarde de vizite pe lună în 2019 – Cronica de Tehnologie

1. Lansarea iPhone SE 2 nu va fi afectată de coronavirus. Modelul așteptat să coste de la $400 urmează să intre pe piață în luna martie. (Profit.ro)

2. O analiză a efectelor coronavirusului asupra industriei de tehnologie arată cum vor fi influențate diversele ramuri ale acesteia. Smartphone-urile vor scădea cu 12% trimestrul acesta. Virusul nu va afecta, însă, lansarea viitoarelor generații de console pentru jocuri. (The Verge)

3. SpaceX vrea să trimită 4 persoane în prima călătorie în spațiu cândva la finalul anului viitor sau la începutul lui 2022. Pentru asta, SpaceX a semnat un parteneriat cu Space Adventures, companie care a mai realizat călătorii private către și de la Stația Spațială Internațională. (The Verge)

4. Sute de milioane de componentele și perifericele pentru PC-uri reprezintă un mare risc de securitate, fiind susceptibile de modificarea firmware-ului. Deși experții în securitate avertizează de mai mulți ani asupra acestor aspecte, situația a rămas neschimbată. (Profit.ro)

5. Microsoft testează ElectionGuard pentru prima oară în cadrul unor alegeri locale din Fulton, Wisconsin. Anunțat în luna mai, anul trecut, ElectionGuard este un software open-source pentru alegeri care încearcă să facă tentativele de hacking foarte ușor de depistat. (Cnet)

6. Cele mai mari 100 de site-uri au avut 223 miliarde de vizite pe lună în 2019. Traficul acestora a crescut față de 2018 cu 8%. Din 2017, traficul mobil a crescut cu 30,6%, în vreme ce desktop-ul a scăzut cu 3,3%. (TechCrunch)

7. China demarează un program care folosește coduri QR colorate pentru a indica starea de sănătate a cetățenilor săi. Programul este creat cu ajutorul giganților Alibaba și Tencent. (Reuters)

8. Apple presează utilizatorii de iOS care nu-i folosesc serviciile să se aboneze la acestea prin reclame și notificări. (Steve Streza)

9. În ciuda citării transparenței ca principiu fundamental de funcționare, OpenAI a devenit de-a lungul timpului o organizație care păstrează secrete multe proiecte, în încercarea de a atrage finanțări. Chiar Elon Musk, unul din fondatori, a criticat-o pentru lipsa transparenței. (TechnologyReview)

10. Un candidat la alegerile din India a creat mai multe deepfake-uri ale unei filmări în care ține un discurs. Deepfake-urile îl arată pe acesta vorbind în diverse limbi și au reușit să ajungă la 15 milioane de utilizatori WhatsApp. (Vice)

Ți-ar mai putea plăcea
Cercetătorii chinezi susțin că au dezvoltat un dispozitiv care poate face orice avion invizibil pentru radare – Cronica de Tehnologie
Amazon lansează Amazon Care, o clinică virtuală pentru angajați – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău