Celebra plajă Maya Bay din Thailanda se redeschide pentru turiști din 1 ianuarie – Cronica de Turism

1. Celebra plajă Maya Bay din Thailanda va fi redeschisă pentru turiști în 1 ianuarie 2022. Maya Bay este recunoscută la nivel global pentru plaja în trepte, apele limpezi turcoaz și nisipul alb, însă are o dimensiune foarte mică: doar 250 de metri lungime și 15 metri lățime. Plaja a fost închisă în 2018 din cauza tonelor de gunoaie lăsate în urmă de turiști, iar autoritățile au realizat acum infrastructura necesară pentru protejarea florei și faunei. (Lonely Planet)

2. Compania low-cost Ryanair va zbura pe ruta București – Perugia (Italia) începând din 28 martie 2022. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, și vor avea loc în cursul serii. Aceasta va fi prima rută aeriană care va lega cele două orașe. (Boarding Pass)

3. Compania aeriană Blue Air a anunțat că va relua zborurile pe ruta București – Bordeaux (Franța) începând din 23 iunie. Vor exista două zboruri săptămânale, în zilele de luni și joi, în cursul serii. Biletele sunt deja disponibile pentru achiziție pe site-ul oficial al companiei, iar prețurile încep de la 20 de euro pe segment. (Boarding Pass)

4. Travelator propune turiștilor zboruri foarte ieftine către o destinație specială: Islanda. Pentru anumite zile din februarie și martie 2022, un zbor dus-întors pe ruta București – Reykjavik cu Wizz Air costă doar 74 de euro de persoană. (Travelator)

5. Cetățenii din Uniunea Europeană (și, implicit, și cetățenii români) și Elveția care intră în România și provin din țări africane unde există o evoluție puternică a tulpinii Omicron a coronavirusului vor fi testați la sosire și obligați să intre în carantină timp de 14 zile, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați. Persoanele în cauză pot efectua un nou test după 8 zile de carantină și, în cazul unui rezultat negativ, pot ieși din carantina după 10 zile. Pentru moment, pe lista țărilor africane pentru care se aplică aceste reguli se află state din partea de sud a continentului: Africa de Sud, Botswana, Leshoto, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini. Totuși, autoritățile avertizează că astfel de restricții pot fi impuse de pe o zi pe alta și pentru țări din nordul Africii precum Egipt sau Maroc, care se numără printre destinațiile de vacanță ale românilor. (Spot Media)

Bonus. Comisia Europeană propune statelor membre Uniunii Europene ca certificatele verzi de vaccinare să fie valabile doar 9 luni, comparativ cu cele 12 luni stabilite la lansarea certificatului. Reprezentanții Comisiei argumentează decizia prin faptul că cele mai multe state europene au decis să permită realizarea celei de-a treia doze a vaccinului la circa 6 luni de la prima doză, astfel că cetățenii au la dispoziție 3 luni să efectueze a treia doză pentru prelungirea valabilitații certificatului verde. (Schengen Visa Info)

6. Maroc a interzis toate zborurile comerciale interne și externe din țară până în 14 decembrie, cu scopul de a încetini răspândirea tulpinii Omicron. Câteva zeci de români aflați în vacanță în Maroc urmează să fie aduși în țara cu o aeronavă Tarom. De asemenea, decizia autorităților înseamnă ca românii care aveau planificate vacanțe în Maroc trebuie să le anuleze sau cel puțin să le amâne. (Spot Media)

7. Portugalia a anunțat că, începând din 1 decembrie, toți călătorii care sosesc în țară sunt obligați să prezinte un test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau un test negativ antigen realizat cu cel mult 48 de ore în urmă. Decizia este valabilă indiferent de țara de proveniență, de naționalitate și de prezentarea sau nu a unui certificat verde european. (Visit Portugal)

8. Marea Britanie a decis ca toți călătorii care intră în Regat să efectueze un test PCR în a doua zi de la sosire și să intre în carantină până la primirea unui rezultat negativ. La fel ca în cazul Portugaliei, măsura se aplică pentru toți călătorii, fără excepții, indiferent dacă persoanele prezintă sau nu certificatul verde european. (Politico)

9. Israel a interzis intrarea oricărui străin pe teritoriul țării sale timp de cel puțin 14 zile, ca reacție la apariția tulpinei Omicron a coronavirusului. În plus, cetățenii israelieni care se întorc în țară vor fi obligați să intre 3 zile în carantină dacă sunt vaccinați, respectiv 7 zile în carantină dacă nu sunt vaccinați. (BBC)

10. Italia și Malta au fost incluse pe lista galbenă a României din punct de vedere epidemiologic, după ce anterior erau pe lista verde, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Astfel, la revenirea în România din aceste două state, persoanele nevaccinate trebuie acum să prezinte rezultatul negativ al unui test de Covid-19 pentru a evita intrarea în carantină. (CNSCBT)

Ți-ar mai putea plăcea
Sindicaliștii CFR și TAROM avertizează că vor intra în grevă generală – Cronica de Turism
Air Seychelles a anunțat că va opera zboruri charter între București și Insulele Seychelles în perioada 30 aprilie – 17 mai – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău