Certificatul european de vaccinare va fi valabil doar 9 luni fără doza booster – Cronica de Turism

1. Comisia Europeană a anunțat că, începând din 1 februarie 2022, valabilitatea certificatului european de vaccinare va fi de 9 luni pentru persoanele care nu au efectuat doza booster (a treia doză de vaccin, în cazul vaccinurilor Pfizer și Moderna). Decizia va afecta toți turiștii care călătoresc într-o altă țară a Uniunii Europene și a fost adoptată cu scopul de a încuraja vaccinarea cu doza booster. Pentru moment, nu a fost stabilită o perioadă de valabilitate pentru certificatul de vaccinare pentru persoanele care au efectuat și doza booster, întrucât nu există încă suficiente date cu privire la eficiența dozei împotriva noii variante Omicron. (DW)

2. Spania, Italia, Suedia, Dominica (insulă din Caraibe) și Maldive au intrat pe lista roșie a României din punct de vedere al riscului epidemiologic. Astfel, persoanele nevaccinate care revin în țară din aceste state sunt obligate să intre în carantină pentru 10 zile (dacă prezintă rezultatul negativ al unui test) sau 14 zile (dacă nu prezintă rezultatul negativ al unui test). (CNSCTB)

3. Cipru a relaxat condițiile de intrare în țară pentru turiștii din România, după ce a inclus țara noastră pe lista galbenă din punct de vedere al riscului epidemiologic. Astfel, cetățenii vaccinați și recuperați după boală pot intra în baza certificatului european, în timp ce persoanele nevaccinate trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de plecare. (Schengen Visa Info)

4. Începând din 19 decembrie, turiștii care doresc să călătorească în Grecia sunt obligați să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR (efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosire) sau al unui test rapid (efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de sosire). Măsura se aplică tuturor turiștilor, indiferent dacă aceștia sunt vaccinați sau au trecut deja prin boală. (Lonely Planet)

5. Austria a anunțat că, începând din 20 decembrie, turiștii care intră în țară trebuie să prezinte și rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire, cu excepția cazului în care sunt vaccinați inclusiv cu doza booster (doza 3, în cazul vaccinurilor Pfizer și Moderna). (Airlines Travel)

6. Elveția a decis să relaxeze într-o oarecare măsură cerințele pentru intrarea în țară. Astfel, turiștii vaccinați și cei care s-au recuperat după boală pot intra în țară și prin prezentarea rezultatului negativ al unui test antigen efectuat în ultimele 24 de ore. Anterior, aceste persoane aveau permisiunea de a intra în țara doar prin prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR. Măsura va rămâne în vigoare până în 24 ianuarie 2022. (The Local)

7. Travelator propune o vacanță în Dubai cu cazare în cameră dublă pentru șase nopți la Parkside Hotel Apartment pentru 275 de euro și călătorie cu avionul dus-întors cu Wizz Air pentru 82 de euro de persoană. În total, prețul pe persoană pentru o astfel de călătorie este de 219 euro, iar perioada călătoriei este 23-29 ianuarie. (Travelator)

8. Wizz Air a renunțat complet la operarea unor rute din România. Potrivit datelor din sistemul de rezervări, compania aeriană nu va mai opera zboruri din București spre Varșovia, Bergen, Cagliari și Rodos, și nici din Iași spre Birmingham. Pe lista rutelor anulate figurează și Bacău – Memmingen. (Boarding Pass)

9. Franța intenționează să introducă circa 10 trenuri de noapte până în anul 2030, ca parte a strategiei de a încuraja transportul cu trenul în detrimentul avionului. Pentru îndeplinirea planului, Franța își propune să reabiliteze 9200 de kilometri de cale ferată. (Schengen Visa Info)

10. Publicația CruiseHive oferă un ghid complex pentru turiștii care vor să meargă în prima lor croazieră. Printre altele, ghidul abordează subiecte precum stabilirea bugetului, alegerea destinației potrivite sau alegerea navei de croazieră și a tipului de cabină pentru cazare. (CruiseHive)

Ți-ar mai putea plăcea
CFR Călători va face grevă de avertisment în 15 septembrie – Cronica de Turism
Vacanțele din Antalya se vor scumpi anul viitor cu 5% – 10% – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău