CFR Călători ar putea reintroduce trenurile InterCity din decembrie – Cronica de Turism

1. CFR Călători ar putea introduce din nou trenuri InterCity începând din decembrie 2022, potrivit unui document intern obținut de ClubFeroviar. Trenurile InterCity ar urma să circule pe rutele București – Constanța, București – Suceava (cu ramificație la Iași) și București – Cluj-Napoca (cu ramificație la Timișoara). Totuși, durata de parcurs pe aceste rute va fi foarte apropiată de cea a actualelor trenuri InterRegio, în condițiile în care prețurile biletelor ar urma să fie cu 30%-40% mai mari. Singurul avantaj ar urma să fie că trenurile InterCity vor avea vagoane modernizate. (Profit, ClubFeroviar)

2. Compania aeriană AirConnect, fondată de foști manageri Blue Air, va începe să opereze zboruri pe rutele București – Budapesta și Cluj-Napoca – Budapesta în 15 octombrie. Ambele rute vor avea câte două zboruri pe săptămână în zilele de marți și sâmbătă. (Aviation Headlines)

3. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a publicat imagini de la lucrările de extindere a plajelor din Eforie. Lucrările au loc pe o distanță de aproape 5 kilometri, iar oficialii spun că zona destinată turiștilor va avea o lățime cu 100-140 de metri mai mare decât înainte. (Funky Travel)

4. Compania aeriană moldovenească HiSky va opera începând din 7 decembrie ruta București – Dublin. Pentru început vor exista trei zboruri pe săptămână între cele două capitale, în zilele de miercuri, joi și duminică. Prețurile încep de la 29 de euro pe segment. (Boarding Pass)

5. Trenurile internaționale de pe ruta Berlin – Amsterdam vor parcurge distanța într-un interval de timp cu 30 de minute mai scurt începând din decembrie 2023. Astfel, ruta va fi operată în 5 ore și 50 de minute după ce compania germană de infrastructură ProRail va îmbunătăți calitatea căii de rulare. (Schengen Visa Info)

6. Publicația TukTuk a publicat un ghid de călătorie cu 10 obiective turistice din orașul spaniol Zaragoza. Pe listă apar obiective precum Plaza de Nuestra Señora del Pilar, Palatul Aljaferia sau Catedrala El Salvador – La Seo, dar și Piața Centrală sau Muzeul Goya. (TukTuk)

7. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anunțat o nouă reducere a numărului maxim de pasageri pe care îl poate procesa zilnic. Astfel, cel puțin până la sfârșitul lunii octombrie, aeroportul va procesa cel mult 42,150 de pasageri, cu 18% mai puțini (9,250 de pasageri) decât valorile actuale. Decizia a fost luată întrucât companiile de securitate nu au reușit să angajezi mai mulți agenți de securitate și va conduce cel mai probabil la anularea unor zboruri. (Travel Weekly)

8. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Mallorca pentru 191 de euro de persoană. Prețul include 7 nopți de cazare în cameră dublă la Apartamentos Europa pentru 238 de euro și călătorie cu compania Ryanair pentru 72 de euro de persoană. Prețul este valabil pentru perioada 13-20 octombrie. (Travelator)

9. Japonia intenționează să elimine toate restricțiile de călătorie pentru turiștii străini începând din luna octombrie. În prezent, numărul turiștilor străini este limitat la 50,000 de persoane pe zi, iar cei care nu au și a treia doză de vaccin trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test de Covid-19. (Airlines Travel)

10. Operatorul aerian Blue Air a anunțat că aproximativ 230,000 de pasageri sunt afectați de anulările zborurilor din această perioadă. În plus, compania afirmă că rambursarea banilor pentru călătoriile anulate depinde de reluarea zborurilor și de negocierile dificile cu un potențial investitor. Anterior, Blue Air a suspendat toate zborurile până în 10 octombrie. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Wizz Air a redus la jumătate intervalul de timp în care pasagerii pot face check-in online – Cronica de Turism
Spania, Cehia și Elveția au modificat condițiile de intrare pentru turiștii români – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău