CFR Călători nu mai permite cumpărarea de bilete de la personalul de tren pe ruta București – Aeroport – Cronica de Turism

1. CFR Călători a anunțat că începând din 1 februarie nu mai permite călătorilor de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă să cumpere bilete în tren de la personalul de tren. Totuși, la fel ca și până acum, biletele pot fi cumpărate cu cardul de la dispozitivele contactless montate în trenuri. (CFR Călători)

2. Compania aeriană Fly Lili va opera zboruri de pe aeroportul din Brașov începând din iunie 2024, potrivit unui anunț făcut de Consiliul Județean Brașov. Rutele și frecvența acestora vor fi dezvăluite în cursul lunii februarie. (Aeroport Brașov)

3. Compania aeriană Norwegian Air Shuttle va relua zborurile pe ruta București – Oslo începând din 25 martie și, spre deosebire de anul trecut, le va păstra inclusiv în sezonul de iarnă. Ruta va avea două zboruri pe săptămână, în zilele de luni și vineri. (Boarding Pass)

4. Compania aeriană Dan Air va introduce încă trei rute de pe aeroportul din Bacău în sezonul de vară. Operatorul va avea câte două zboruri pe săptămână spre Madrid și Bologna și trei zboruri pe săptămână spre Milano (Bergamo). (Airlines Travel)

5. Japonia a anunțat că va introduce în 1 iulie 2024 o taxă de acces pentru turiștii care vor dori să urce Muntele Fiji pe una dintre cele mai populare rute, Yoshida, cu o lungime de 14,5 kilometri. În plus, ascensiunile pe munte vor putea fi începute cel târziu la ora locală 16:00. Pentru moment, autoritățile nu au stabilit valoarea taxei. (TimeOut)

6. Hotelul Tecadra din Voluntari va fi modernizat și va fi afiliat brandului Handwritten Collection, astfel că va deveni Tecadra Bucharest Handwritten Collection începând din septembrie 2025, pe baza unui acord semnat cu grupul hotelier Accor. (Traveling Mag)

7. Italia și Slovenia au semnat un acord pentru o rută feroviară între Milano și Ljubljana care va avea o durată de 7 ore și va opri inclusiv în Veneția și Trieste. Noua rută va fi operată cel mai devreme începând din luna aprilie. (SchengenVisaInfo)

8. Travelator propune o vacanță în Abu Dhabi pentru 221 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 131 de euro și 5 nopți de cazare în cameră dublă la Millennium Al Rawdah Hotel pentru 181 de euro. Perioada călătoriei este 13-18 martie. (Travelator)

9. În Uniunea Europeană au avut loc anul trecut 6,3 milioane de zboruri comerciale, cu 10% mai puține comparativ cu 2019, ultimul an pre-pandemic. Cel mai aglomerat aeroport a fost Schiphol din Amsterdam (453.000 de zboruri), urmat de Charles de Gaulle din Paris (451.000 de zboruri) și Frankfurt (427.000 de zboruri). (Eurostat)

10. Compania low-cost Wizz Air a transportat circa 53% dintre cei 24,6 milioane de pasageri care au călătorit anul trecut spre și dinspre România, astfel că rămâne în continuare cea mai mare companie aerină care activează în România. (Boarding Pass)

Ți-ar mai putea plăcea
Bulgaria a redeschis plajele, iar Tunisia și Țările de Jos relaxează condițiile de călătorie – Cronica de Turism
Noi condiții de călătorie pentru turiștii români în Bulgaria și Spania – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău