CFR Călători vrea să introducă autocare pe ruta Cluj-Napoca – Oradea – Cronica de Turism

1. CFR Călători intenționează să introducă autocare pe traseul Cluj-Napoca – Oradea, ca urmare a faptului că circulația feroviară pe această rută este întreruptă parțial până în 2027 pentru lucrări de modernizare. Autobuzele vor intra in circulație cel mai devreme în vara acestui an. (Club Feroviar)

2. Greva angajaților de la sol ai companiei Lufthansa s-a încheiat miercuri, însă va perturba zborurile companiei aeriene pe aeroporturile din Germania și în perioada următoare. În total, Lufthansa a anulat 90% dintre zborurile programate în perioada 19-21 februarie pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Berlin, Koln, Düsseldorf, Hamburg și Stuttgart. (Schengen Visa Info)

3. Ras Al Khaimah, cel mai nordic emirat din Emiratele Arabe Unite, propune o serie de experiențe culturale și locuri cu importanță istorică. Printre atracțiile turistice se numără Fortul Dhayah, Muzeul Național din Ras Al Khaimah sau Turnul Hudaybah. (Yalla Dubai)

4. Operatorul feroviar Trenitalia intenționează să introducă trenuri turistice pe două trasee între Coasta Ligurică și Coasta de Azur. Primul traseu va fi pe coasta Mediteranei, iar cel de-al doilea pe valea Roya, pe așa-numita La Ligne des Merveilles (Linia Miracolelor). (Club Feroviar)

5. Insulele Hawaii intenționează să introducă o taxă turistică în valoare de 25 de dolari, echivalentul a circa 23 de euro, care va fi plătită de fiecare turist la cazarea la hotel. Autoritățile estimează că vor colecta 63 de milioane de euro anual, bani care vor fi folosiți pentru întreținerea plajelor. (Euronews)

6. Travelator propune o vacanță în Bari pentru 172 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 57 de euro și 5 nopți de cazare în cameră dublă pentru 46 de euro pe noapte la Trulli&CaseFichi. Perioada călătoriei este 3-8 aprilie 2024. (Travelator)

7. Barcelona a anunțat că nu va mai oferi apă pentru navele de croazieră care acostează în port în acest sezon decât în cazuri de urgență, ca urmare a faptului că orașul spaniol se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimul secol. Decizia ar putea afecta unele croaziere care ajung în Barcelona, întrucât o parte dintre ele se bazează pe apa primită în porturi pentru necesarul zilnic. (CruiseHive)

8. YallaDubai prezintă povestea „orașului fantomă” Al Jazeera Al Hamra, una dintre atracțiile turistice ale emiratului Ras Al Khaimah, acolo unde exista o așezare încă din secolul 14. Perioada cea mai înfloritoare a fost de la începutul anilor 1800, când în zonă s-a stabilit tribul Al Za’ab, membri acestuia fiind pescuitori de perle. (YallaDubai)

9. Românii au rezervat vacanțe de peste 2 milioane de euro pentru vara 2024 la Târgul de Turism Online, în creștere cu 20% comparativ cu anul trecut. Cele mai mari cereri au fost pentru sejururile de cinci nopți la hoteluri de 3 stele din stațiunea Eforie. (News.ro)

10. Traficul aerian global de pasageri se va dubla până în anul 2042 comparativ cu anul 2023, pe baza unei creșteri medii anuale de 4,3%, potrivit raportului World Airport Traffic Forecasts pentru perioada 2023-2052. De asemenea, pentru perioada 2042-2052 se anticipează o creștere medie a traficului aerian de 3,6% pe an. (Hotel News Resources)

Ți-ar mai putea plăcea
Ungaria, Spania și Cehia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism
Bulgaria a redeschis plajele, iar Tunisia și Țările de Jos relaxează condițiile de călătorie – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău