ChatGPT are, mai nou, o funcție de image recognition – Cronica de Tehnologie

1. Norvegia cere autorităților europene amendarea Meta pentru încălcarea normelor GDPR. Autoritățile norvegiene propun transformarea amenzii actuale, de $93,000 pe zi vreme de trei luni, într-una permanentă și extinsă la nivelul Uniunii Europene. (G4media)

2. Microsoft a încercat să convingă Apple să folosească Bing ca motor de căutare implicit pe dispozitivele sale și era dispusă să plătească mai multe miliarde de dolari pentru asta. Microsoft reușise să negocieze folosirea Bing pentru Siri și Spotlight, urmărind să extindă înțelegerea și pentru Safari. În schimb, Google a intervenit și și-a consolidat acordul cu Apple, obținând, pe lângă Safari, atât Siri, cât și Spotlight. (Bloomberg)

3. Autoritățile franceze au operat percheziții la sediile Nvidia. Acestea au avut în vedere suspiciuni de practici anticoncurențiale, în ceea ce reprezintă primul control semnificativ cu care Nvidia se confruntă de când a devenit un furnizor esențiale de soluții pentru AI. (WSJ)

4. Marea Britanie cere mai mult acces pentru a examina modul în care companii precum Google și OpenAI își construiesc modelele lingvistice. De partea cealaltă, companiile ezită să ofere mai multe informații despre procedurile care stau la baza dezvoltării unor produse precum ChatGPT și Bard. (FT)

5. ChatGPT are, mai nou, o funcție de image recognition, (prin care încearcă să identifice conținutul imaginilor) și o voce proprie. În practică, conținutul nu este întotdeauna identificat corect în imagini. Pe de altă parte, vocea este fluidă și sună destul de natural. (NYTimes)

6. Google va oferi site-urilor posibilitatea de a opt ca propriul conținut să nu fie procesat de modelele lingvistice ale companiei. În acest scop, va putea fi folosit un flag special în robots.txt. (The Verge)

7. Epic Games va disponibiliza în jur de 830 de oameni, aproximativ 16% din forța de muncă a companiei. Epic mai intenționează să vândă Bandcamp, pe care a cumpărat-o anul trecut, și să se separe de SuperAwesome, o companie care dezvoltă soluții de siguranță online pentru copii. (The Verge)

8. Google a prezentat Fitbit Charge 6 ($160). Brățara de fitness dispune de un algoritm superior de măsurare a pulsului, compatibilitate cu unele aparate de sport și integrare mai bună cu serviciile companiei. (The Verge)

9. Apple Wallet a început să afișeze, în Marea Britanie, soldul contului curent și istoricul depozitelor și plăților făcute prin bancă. Soldul este afișat inclusiv în momentul în care se inițiază o achiziție prin Apple Pay, pentru ca utilizatorul să știe dacă și câți bani are la dispoziție. Aceste funcții au devenit posibile după integrarea Open Banking API. (9to5Mac)

10. Photoshop web este acum disponibil pentru toate abonamentele plătite, incluzând acces și la instrumentele AI din Firefly, după doi ani în beta. Abonamentele la Photoshop costă începând de la $10 pe lună, iar compania nu are planuri imediate pentru lansarea unei versiuni freemium. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Meta anunță că a blocat peste 1.000 de conturi folosite de firmele care dezvoltă și vând spyware – Cronica de Tehnologie
Casa Albă susține un proiect bipartizan de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău