China a cerut blocarea aplicației companiei de ride-hailing Didi din magazinele de aplicații – Cronica de Tehnologie

1. SpaceX este compania spațială cu cele mai multe lansări în prima jumătate a anului, 20. Doar China a mai reușit același număr de lansări, în vreme ce toate celelalte companii din restul lumii au împreună 20 de lansări. Compania lui Elon Musk a transportat, în prima jumătate a anului, încărcături de 230 de tone, mai mult decât cele 175 de tone transportate de restul lumii, inclusiv China. (Teslarati)

2. China a cerut blocarea aplicației companiei de ride-hailing Didi din magazinele de aplicații. Compania, care s-a lansat recent la bursă în SUA, este acuzată de colectarea ilegală a datelor personale. Blocarea nu afectează utilizatorii care au descărcat anterior aplicația. (News.ro)

3. Unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Suedia, Coop, și-a închis aproape toate cele 800 de magazine din cauza unui atac cu ransomware. Coop este una din victimele colaterale ale atacului cu ransomware întreprins de REvil asupra furnizorului de soluții de remote management, Kaseya. (The Record)

4. Apple și Intel vor fi primele companii care vor folosi noul proces de producție, pe 3nm, dezvoltat de TSMC. Anul viitor, spre final, acesta va fi implementat în procesoarele Intel Core și SoC-urile de iPad. Cipurile pe 3nm vor fi cu 10%-15% mai performante și mai eficiente energetic cu 25%-30% decât cele pe 5nm. (Nikkei)

5. 9 aplicații găzduite de Google Play, care însumau 5,8 milioane de download-uri, furau parolele de Facebook ale utilizatorilor. Acestea, eliminate între timp de Google, promiteau blocarea reclamelor, însă o condiționau de logarea cu Facebook. (News.ro)

6. Algoritmul Bitcoin a fost ajustat, pentru a reduce dificultatea minării cu 28% și a o face mai profitabilă. Asta după ce, din cauza limitărilor impuse minării de Bitcoin în China, puterea colectivă de minare a scăzut la mai puțin de jumătate. (CNBC)

7. OnePlus va oferi update-uri de Android vreme de 3 ani pentru modelele viitoare și pentru OnePlus 8. Samsung a fost primul producător care a extins suportul la 3 ani, iar OnePlus este primul concurent care îi dă replica. (Profit.ro)

8. Norvegia a adoptat o lege care prevede ca imaginile modificate postate pe Internet, inclusiv pe platformele sociale, să fie etichetate ca atare. Sub incidența legii cad și reclamele în care forma sau dimensiunea produselor au fost schimbate, ori aspectul fizic al modelelor a fost îmbunătățit artificial. (Vice)

9. Performanța Disney+ a scăzut brusc în SUA și Canada, unde serviciul de streaming a ajuns în iulie doar la 38 de milioane de abonați, de la 37 de milioane de abonați în februarie. Disney+ are acum peste 110 milioane de abonați, creșterea venind în principal din India și America Latină. (The Information)

10. În Windows 11, Blue Screen of Death va deveni Black Screen of Death. Funcționalitatea infamului ecran afișat la erorile grave de sistem nu se va modifica, iar schimbarea de culoare se face doar pentru a se încadra în noua temă coloristică a sistemului de operare. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a anunțat mai multe noutăți prin care transformă Gmail într-o suită de comunicații asemănătoare cu Outlook – Cronica de Tehnologie
Uber a recunoscut că a încercat să ascundă hack-ul din 2016, care a afectat 57 de milioane de clienți și șoferi – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău