China și-a depreciat moneda în raport cu dolarul american – Cronica serii

1. China a permis astăzi deprecierea yuanului dincolo de pragul de 7 unităţi pentru un dolar, pentru prima oară în ultimii 10+ ani. Analiștii consideră deprecierea un răspuns al Beijingului la creșterea tarifelor anunțată de președintele Trump. (News.ro)

2. Președintele Trump a acuzat Beijingul de manipularea yuanului. Toți indicii bursei americane au deschis în scădere. Bitcoinul a crescut, ajungând la aproape $12.000. (WSJ)

3. Plafoanele sub care ANAF nu va mai pune poprire pe conturile firmelor și populației, pentru recuperarea la stat a unor sume datorate, vor fi majorate semnificativ. Pentru firme mari, plafonul urcă de la 3.000 de lei la 40.000 de lei, pentru mijlocii de la 1.500 lei la 40.000 de lei, pentru firme mici de la 500 lei la 10.000 de lei, iar pentru persoane fizice de la 100 de lei la 2.000 de lei. (Profit.ro)

4. Mai mult de jumătate dintre români, respectiv 60%, au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană, iar 52% dintre ei au încredere în UE. Procentele sunt peste media din Uniune, conform datelor Eurobarometrului de primăvară 2019. (News.ro)

5. Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a anunțat menținerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an. Aceasta este a noua oară consecutiv când BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel. (Profit.ro)

6. Numărul apelurilor non-urgente la 112 a scăzut cu 50%, a anunţat STS. Imediat după ce cazul dispariţiei celor două fete de la Caracal a devenit public, a crescut numărul de descărcări pentru aplicația „APEL 112”, până la 40.134. (News.ro)

7. Noul şef al Poliţiei Caracal, Costel Ghimiş, a picat cu 5,80 concursul pentru această funcţie susţinut în noiembrie 2017. (Hotnews)

8. Pentagonul testează un sistem de supraveghere de la mare înălțime, prin intermediul baloanelor, care ar putea să fie folosit pentru monitorizarea traficului și a amenințărilor la adresa securității naționale. (The Guardian)

9. Dispozitivele cu Android vândute în Europa vor include o opțiune prin care utilizatorii își vor putea alege motorul de căutare. Companiile interesate să devină alternativă la Google trebuie să participe la o licitație organizată tot de Google. (Profit.ro)

10. Întreg conținutul online din Turcia va fi monitorizat de același organism care se ocupă de TV și radio. Decizia, care ridică semne de întrebare privind cenzura, vizează inclusiv site-urile de știri și platformele de streaming video, obligând furnizorii de conținut să aplice pentru o licență fără să fie specificate criteriile care trebuie îndeplinite. (Reuters)

Fotografia serii – Un raton a rămas blocat într-un capac de canalizare în Massachusetts, SUA. HO/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România a avut cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul al treilea – Cronica serii
Sondaj: Klaus Iohannis rămâne favorit la prezidenţiale, cu 41.7 % din intenţiile de vot – Cronica de seară
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău