China va interzice de la 1 ianuarie distribuirea deepfake-urilor – Cronica de Tehnologie

1. Autoritățile europene au deschis o investigație preliminară privind modul în care Google colectează datele personale. Sunt vizate, printre altele, serviciile locale de căutare, publicitatea online și tehnologiile de targetare a reclamelor, serviciile de logare și Chrome. (Reuters)

2. Facebook a adăugat o etichetă pentru a marca știrile false, conform noii legislații din Singapore. Noua etichetă arată că postul include informații false și este vizibilă doar celor din Singapore. (Reuters)

3. Intel susține că a fost forțat de Qualcomm să iasă de pe piața modemurilor pentru smartphone-uri și să-și vândă business-ul celor de la Apple cu o pierdere de mai multe miliarde de dolari. (Business Insider)

4. Statele Unite au arestat un cercetător din cadrul Fundației Ethereum, pe care-l acuză că realizat o prezentare despre monede virtuale în Coreea de Nord, care ar putea ajuta această țară să ocolească sancțiunile internaționale. (Vice)

5. China va interzice de la 1 ianuarie distribuirea deepfake-urilor. De la aceeași dată, va trebui marcată distinct orice creație realizată cu ajutorul inteligenței artificiale sau a realității virtuale. (Reuters)

6. Seismologii vor să folosească cablurile submarine de internet pentru a realiza un studiu fără precedent al activității tectonice. Seismologia a folosit până acum instrumente montate pe pământ, lipsind din cercetări suprafața mărilor și a oceanelor. (TechCrunch)

7. Americanii au cheltuit $7.4 miliarde de Black Friday, dintre care $2.9 miliarde au venit de pe smartphone-uri. 61% din traficul magazinelor online de Black Friday a fost realizat de pe telefoanele mobile. (Profit.ro)

8. Din martie 2020, HSBC va folosi o platformă bazată pe blockchain în loc de hârtie, pentru a ține evidența unor capitaluri în valoare de $20 miliarde. (Reuters)

9. TrueDialog, o companie folosită de firme și universități americane pentru a trimite SMS-uri în masă, a stocat milioane de mesajele într-o bază de date neprotejată. Baza de date conținea inclusiv mesaje de securitate, precum coduri de confirmare 2FA. (TechCrunch)

10. Poliția din Dubai va folosi noul Cybertruck al celor de la Tesla pentru a-și îmbunătăți prezența în zonele turistice. Oficialii au anunțat pe Twitter că vor avea în dotare Cybertruck de anul viitor, însă Tesla va începe să-l producă abia spre finalul lui 2021. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
IBM: $3.86 milioane este costul mediu al unei breșe de securitate anul acesta – Cronica de Tehnologie
Analiză: iOS 14 livrează parțial promisiunile făcute inițial – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău