Chinezii de la Geely (Volvo, Lotus) investesc în Volocopter, compania care vrea să lanseze taxiuri zburătoare – Cronică de Tehnologie

1. Apple a modificat funcția de căutare din App Store după ce fusese acuzată că-și favorizează propriile aplicații. Deși Apple a negat acest lucru, în urma modificărilor făcute recent dominația propriilor aplicații s-a redus. Aplicațiile companiei ocupau anterior prima poziție în urma a cel puțin 700 de căutări. (NY Times)

2. SoftBank cere WeWork să renunțe la planurile de listare la bursă, după ce a primit semne negative din partea investitorilor. SoftBank, care a investit peste $10 miliarde în WeWork prin Vision Fund, se teme că fondul pe care-l folosește pentru a investi în startup-uri de tehnologie va fi afectat de listarea WeWork. (FT)

3. Shopify cumpără 6 River Systems pentru $450 milioane în cash și acțiuni. 6 River Systems dezvoltă automatizări pentru ecommerce și retail bazate pe inteligența artificială, precum mașini autonome care gestionează mărfurile în cadrul depozitelor. (VentureBeat)

4. 50% dintre angajații folosiți de Foxconn în luna august la cea mai mare fabrică de iPhone-uri din China au fost temporari, depășind limita legală de 10%. iPhone 11 ar urma să intre pe piață luna aceasta. (Bloomberg)

5. Vivaldi, compania înființată de fostul CEO Opera după vânzarea Opera Software în 2016 către un grup de investitori chinezi, a lansat o variantă beta pentru Android a browser-ului cu același nume. În această primă variantă sunt funcționale majoritatea facilităților de bază, existând inclusiv un mod întunecat. (TheNextWeb)

6. The Verge a testat Nest Hub Max, care costă $229, și-l apreciază pentru ecran, cameră și funcțiile de smarthome. Calitatea sunetului și faptul că nu are Netflix, sunt printre punctele slabe ale acestuia. (The Verge)

7. Daimler a început să-și testeze camioanele autonome pe autostrăzile din Virginia. Capabile să funcționeze cu “supraveghere umană limitată”, acestea sunt dotate cu radar, camere și senzori lidar. (VentureBeat)

8. Volocopter, companie care dezvoltă taxiuri zburătoare autonome, a primit o finanțare de €50 milioane de la Geely, grupul care deține, printre altele, Volvo și Lotus. Volocopter vrea să-și lanseze serviciul de taxiuri zburătoare în următorii 3 ani. (TechCrunch)

9. Uber va investi anual $200 milioane în Uber Freight, serviciul lansat în 2017 prin care pot fi comandate camioane pentru transport. Uber Freight va angaja 2.000 de persoane în următorii 3 ani. (The Verge)

10. Peste 900 de angajați Amazon vor ieși să protesteze pe 20 septembrie pentru a-și convinge angajatorul să reducă poluarea și să ajungă la zero emisii până în 2030. (Vice)

Ți-ar mai putea plăcea
Astăzi începe WWDC 2019, conferința anuală dedicată de Apple noutăților software și dezvoltatorilor – Cronica de Tehnologie
Brave lansează un motor de căutare ce pune accent pe protejarea intimității și promite utilizatorilor că nu vor fi urmăriți – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău