Cifra de afaceri din industrie pe total a crescut cu 25,1%, în primele două luni ale anului – Cronica de Business

1. Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 25,1%, în primele două luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

2. Larry Summers, fostul Secretar al Trezoriei SUA, susține că o recesiune în SUA este mai probabilă decât o aterizare „lentă” a economiei. (Bloomberg)

3. Economiștii germani prognozează o recesiune în cea mai mare economie a Europei dacă s-ar opri livrările de gaze rusești, efectelele urmând a se răspândi pe continent. În prognoza lor economică comună, publicată bianual, cele mai mari cinci instituții economice ale Germaniei și-au redus drastic previziunile privind produsul intern brut, pe măsură ce războiul din Ucraina încetinește recuperarea de după pandemie. (CNBC)

4. Profitul din primul trimestru al JPMorgan Chase a scăzut cu 42%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Banca a anunțat că a bugetat provizioane mai mari în acest trimestru din cauza provocărilor economice, cum ar fi inflația și războiul din Ucraina, și pentru a contabiliza expunerile sale în Rusia. (WSJ)

5. Cel mai mare producător offshore de petrol şi gaze din China, CNOOC se pregăteşte să renunţe la operaţiunile sale din Marea Britanie, Canada şi Statele Unite, din cauza îngrijorărilor Beijingului că activele ar putea fi supuse sancţiunilor occidentale. (News.ro)

Din Cronica serii: Datoria externă totală a României a crescut cu 532 de milioane de euro în primele două luni, la 135,14 miliarde de euro, de la 134,61 miliarde euro, la 31 decembrie 2021, arată datele publicate miercuri de Banca Naţională a României. (News.ro)

6. Google, divizie a grupului Alphabet, a anunțat că intenționează să investească în acest an aproximativ $9,5 miliarde în birouri și centre de date din Statele Unite, față de $7 miliarde anul trecut. (Profit.ro)

7. Ministerul Economiei din Germania vrea să pună capăt subvențiilor pentru mașinile hibrid plug-în mai devreme decât era planificat, la sfârșitul acestui an. Începând cu 2023, ministerul vrea să reducă cu o treime subvenția cash plătită pentru vehiculele electrice. (Bloomberg)

8. Familia Benetton şi fondul Blackstone discută cu băncile ultimele detalii ale unei oferte de preluare a grupului italian de construcţii de drumuri şi aeroporturi Atlantia, la o evaluare de peste 48 miliarde de euro. (News.ro)

9. Sri Lanka a fost retrogradată la categoria „junk” de către Fitch Ratings, care a spus că decizia țării de a suspenda plățile datoriei sale externe a generat un proces de default suveran. (Bloomberg)

10. Un token nefungibil (NFT) al primului tweet al fondatorului Twitter Jack Dorsey, cumpărat în martie, anul trecut, cu $2,9 milioane, a fost licitat pentru mai puțin de $280 deși proprietarul a setat la $48 milioane prețul de vânzare, din care jumătate să fie donați. (Coindesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Hotelul Ritz din Londra, la vânzare pentru $1 miliard – Cronica de Business
Vânzările din retailul american au scăzut cu 1,1% luna trecută, comparativ cu iunie – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău