Cipru, Slovacia, Croația și Cehia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism

1. Începând din 17 iunie, Cipru va include România pe lista verde a țărilor, astfel că cetățenii care călătoresc în acest stat nu mai sunt obligați să se testeze și să intre în carantină. Totuși, pentru a intra în țară, românii trebuie să completeze formularul CyprusFlightPass, disponibil aici. (Cyprus Mail)

2. Începând din 14 iunie, cetățenii români pot intra în Slovacia fără să mai fie obligați să intre în carantină, cu condiția să prezinte un test negativ PCR pentru Covid-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. Pentru moment, Slovacia nu ia în considerare certificatele de vaccinare pentru evitarea carantinei. (SchengenVisaInfo)

3. Cetățenii români pot călători în Croația fără să prezinte certificat de vaccinare, test negativ PCR sau test rapid antigen, după ce țara noastră a fost inclusă pe lista verde. Măsura se aplică cel puțin până în 30 iunie ca urmare a numărului scăzut de cazuri de Covid-19 din România. De asemenea, Croația se află deja pe lista verde a României, astfel că se poate călători fără niciun fel de restricții în ambele direcții. (Ministerul Afacerilor Externe)

4. România a fost inclusă pe lista verde și de Cehia, începând din 14 iunie. Astfel, românii pot călători în acest stat fără niciun fel de restricții, însă trebuie să respecte regulile interne, printre care se numără și obligativitatea de a purta mască în locurile publice. (Ministerul Afacerilor Externe)

5. Compania aeriană Lufthansa va opera zboruri zilnice pe ruta Sibiu – Munchen începând din 1 iulie, iar începând din sezonul de iarnă 2021 vor exista în total 12 zboruri săptămânale pe această rută. Germanii vor opera 65% din capacitatea de transport oferită în cursul anului 2019 după ce au ajuns la un acord cu autoritățile locale pentru o subvenție de 1.3 euro pe bilet pentru peste 100.000 de bilete alocate pentru următoarele 12 luni. (Airlines Travel)

6. Compania aeriană low-cost Wizz Air a lansat 4 noi rute de pe aeroportul din Cluj-Napoca. Astfel, începând din 11 iunie, compania operează două zboruri săptămânale spre Mykonos (Grecia), Zakynthos (Grecia) și Catania – Sicilia (Italia) și un zbor săptămânal spre Creta-Chania (Grecia). (Aeroportul Internațional Avram Iancu)

7. Operatorul Alezzi Yacht din Constanța, care oferă călătorii cu yacht-ul, a anunțat un parteneriat cu Tarom pentru curse charter în fiecare weekend din sezonul estival între București și Constanța, în zilele de vineri și duminică. Un bilet dus-întors costă 200 de euro și include acces pe yacht-ul Alezzi în seara de sâmbătă. (Airlines Travel)

8. Personalul de pe aeroporturile Paris Charles de Gaulle și Paris Orly va intra în grevă în perioadele 18-20 iunie și 1-5 iulie pentru a protesta împotriva planurilor de “adaptare” ale contractelor de muncă. Din acest motiv există riscul ca unele zboruri operate pe cele două aeroporturi în perioada grevelor să înregistreze întârzieri sau chiar să fie anulate, în timp ce timpii de așteptăre la controlul bagajelor sau controlul pașapoartelor ar putea crește. (Garda)

9. Numărul țărilor europene care au început să emită certificate digitale de călătorie a crescut la 12, comparativ cu numai 7 state în urmă cu o săptămână. Este vorba despre Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Polania și Spania. România este pregătită să emită certificatele de călătorie începând din 1 iulie, în timp ce Ungaria, Finlanda și Malta sunt singurele state care nu au finalizat încă testele. (Forbes)

10. Platforma de turism TripAdvisor a lansat în Statele Unite un abonament anual TripAdvisor Plus de 99 de dolari. Platforma susține că abonații obțin reduceri importante la cazări și alte evenimente legate de turism, prin care membri salvează în medie 350 de dolari pe sejur. Pentru moment, TripAdvisor nu a anunțat dacă abonamentul va fi disponibil la un moment dat și în Europa. (TravelWeekly)

Ți-ar mai putea plăcea
Prețurile biletelor de avion au crescut cu 31% la nivel global în intervalul 1 iulie 2021 – 30 iunie 2023 – Cronica de Turism
Companiile aeriene anunță reconfigurări ale zborurilor spre destinații din Italia – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău