Comisia Europeană le-a interzis propriilor angajați să mai folosească TikTok – Cronica de Tehnologie

1. Departamentul de Justiție al SUA acuză Google de distrugerea probelor într-un caz antitrust care vizează divizia de căutare online a gigantului american. Oficialii susțin că Google a continuat să șteargă automat comunicările interne după 24 de ore, deși convenise în 2019, ca urmare a deciziei unei instanțe federale, să oprească această practică. DOJ spune că, astfel, Google a șters dovezi și a privat judecata de posibili martori. Google neagă acuzațiile și se apără spunând că a furnizat deja peste 4 milioane de documente doar pentru acest caz. (Reuters)

2.  TikTok este investigat în Canada de nu mai puțin de patru autorități federale și provinciale. Autoritățile vor să vadă în ce fel sunt gestionate datele personale, în special cele ale tinerilor, și dacă acestea au fost colectate cu acordul în cunoștință de cauză al utilizatorilor. (SCMP)

3. Samsung vrea să-și construiască propria platformă de comunicare prin satelit și, în acest sens, a prezentat un modem 5G NTN (non-terrestrial network), care va fi implementat în chipset-urile Exynos. La fel ca în cazul Apple, modemul va face posibilă trimiterea de mesaje și comunicare audio prin intermediul sateliților, acolo unde nu există semnal terestru. (Profit.ro)

4. Apple alege să colaboreze cu Luxshare pentru producția primei căști de realitate augmentată a companiei. Este pentru prima oară când o firmă chineză contribuie la dezvoltarea unui produs Apple de primă generație, gigantul american preferând până acum să înceapă cu parteneri taiwanezi, precum Foxconn. (Nikkei)

5. Galaxy S23 ($800) și Galaxy S23 Plus ($1000) fac o impresie bună în ceea ce privește performanța, ecranul și autonomia. Pe de altă parte, sistemul foto al celor două nu se poate compara cu ce oferă versiunea Ultra, neaducând multe lucruri în plus față de sistemele asemănătoare de la multe alte smartphone-uri cu Android, dincolo de câteva optimizări software. (The Verge)

6. Etichetele Data Safety din Google Play Store dezinformează utilizatorii, arată un studiu realizat de Mozilla. Aproape 80% dintre aplicațiile de top 40 oferă informații înșelătoare sau pur și simplu false în ceea ce privește politica de confidențialitate, păcălind efectiv utilizatorii. (Mozilla)

7. Netflix a redus prețurile pentru unele din abonamentele oferite în peste 30 de țări, inclusiv din Europa, precum Croația, Slovenia și Bulgaria. Analiștii se declară surprinși de mutarea Netflix, care vine contra curentului actual și duce, în unele cazuri, chiar la înjumătățirea costului. (News.ro)

8. Comisia Europeană le-a interzis propriilor angajați să mai folosească TikTok. Acestora li s-a cerut să dezinstaleze TikTok până pe 15 martie atât de pe telefoanele de serviciu, cât și de pe dispozitivele personale pe care sunt folosite aplicații de serviciu. (Profit.ro)

9. Departamentul de Justiție pregătește un proces pentru blocarea achiziției Figma de către Adobe pentru $20 de miliarde. Procesul ar putea fi intentat cel devreme luna viitoare. Aceeași tranzacție ar mai putea fi investigată în Uniunea Europeană și Marea Britanie. (Bloomberg)

10. Procurorii americani au adăugat patru noi capete de acuzare pentru Sam Bankman-Fried, care este acum acuzat inclusiv de fraudă bancară. Fostul CEO FTX are de înfruntat acum 12 capete de acuzare, printre care fraudă electronică și conspirație pentru spălare de bani. Procesul este programat pentru luna octombrie. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
33% dintre adolescenții americani dețin o cască de VR, în creștere de la 31% în toamna anului trecut – Cronica de Tehnologie
Sony a prezentat o mașină electrică la CES – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău