Companiile aeriene lansează noi zboruri spre Antalya pentru sezonul estival – Cronica de Turism

1. CFR Călători va anula trenurile internaționale București Nord – Viena și Cluj Napoca – Szolnok în perioada 11-28 aprilie, ca urmare a unor lucrări de infrastructură care vor avea loc în Ungaria. În locul acestora va fi introdus trenul Bucureşti Nord – Biharkeresztes, care trece inclusiv prin Cluj-Napoca. (Club Feroviar)

2. Compania aeriană Air France a scumpit biletele de avion pentru rutele din Europa, ca urmare a obligației impuse de autoritățile franceze de a utiliza 1% carburant sustenabil pentru aviație (Sustainable Aviation Fuel – SAF). Creșterile de prețuri sunt cuprinse între 1 euro și 8 euro la clasa economică și între 1,5 euro și 24 de euro la clasa business, în funcție de distanța parcursă. Procentul de SAF va crește la 2% în 2025 și la 5% în 2030. (Business Traveller)

3. Ministerul Finanțelor a anunțat că voucherele de vacanță vor fi acordate și în anul 2023. În cazul angajaților din sistemul bugetar, valoarea unui voucher de vacanță va fi de 1.450 lei, la fel ca și în 2022. Anul trecut, bugetarii au beneficiat de vouchere de vacanță în valoare totală de 300 de milioane de euro. (Profit)

4. Preşedinte Federaţiei Industriei Hoteliere din România susține că prețurile pentru serviciile turistice vor crește mai mult în Europa decât în țara noastră în acest an. Unul dintre argumente este că cererea pentru vacanțe va crește semnificativ în Europa ca urmare a revenirii turiștilor din țări precum China și India. (News.ro)

5. Zborurile de la București spre Antalya au prețuri promoționale care încep de la 117 euro dus-întors și sunt valabile inclusiv pentru sezonul estival. Tarifele sunt valabile la compania aeriană Pegasus Airlines, însă programul zborurilor nu este unul prietenos: zborul de la București are loc la ora 3:00 dimineața, în timp ce zborul de întoarcere spre România are loc la miezul nopții. (Travelator)

6. Wizz Air va lansa în primăvară trei rute din România spre Turcia. Începând din 4 aprilie, compania va zbura de la Iași la Istanbul în zilele de marți, joi și sâmbătă, iar în 18 mai va fi inaugurată ruta Cluj-Napoca – Antalya cu zboruri în fiecare zi de joi și duminică. De asemenea, din 19 mai va fi operată și ruta București – Antalya în fiecare luni, miercuri și vineri. (Boarding Pass)

7. Travelator propune o vacanță de 4 zile în Creta pentru numai 91 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Ryanair pentru 40 de euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Smaragdi Rooms for Rent pentru 103 euro. Perioada călătoriei este 26-29 martie. (Travelator)

8. Aeroportul Schiphol din Amsterdam va renunța în 26 martie la limitarea numărului zilnic de pasageri și intenționează ca în luna mai să majoreze capacitatea de procesare, pentru a evita astfel numeroasele probleme înregistrate în sezonul estival precedent. (Schengen Visa Info)

9. Salina Praid din județul Harghita a înregistrat anul trecut 343.000 de turiști, în scădere de la 444.000 de turiști în 2021, ca urmare a faptului că salina a fost închisă peste o lună din cauza unei inundații. În schimb, în prima jumătate a lunii ianuarie au fost deja 20.000 de turiști, mai mult decât cei 17.000 de turiști înregistrați în prima lună a anului trecut. (Profit)

10. Industria aviatică din Europa intenționează să se opună deciziei Franței de a interzice zborurile pe distanțe scurte. Companiile aeriene vor susține în fata Uniunii Europene că interzicerea zborurilor pe distanțe scurte afectează libertatea de mișcare a oamenilor, unul dintre cele patru drepturi fundamentale ale Uniunii. Companiile aeriene se tem că tot mai multe țări vor interzice zborurile pe termen scurt. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Wizz Air și Blue Air vor extinde rutele aeriene din România – Cronica de Turism
Agențiile de turism îi avertizează pe turiștii români că riscă să își piardă banii în cazul în care solicită anularea vacanțelor în țările care au intrat pe lista roșie – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău