Costul cu forţa de muncă a crescut cu 12,46% – Cronica serii

1. Costul cu forţa de muncă a crescut în România, în al doilea trimestru, cu 12,46%. (News.ro)

2. Creditul pentru populație a avut, in iulie, a doua cea mai bună evoluție lunară din ultimii 8 ani. Și creditele pentru firme au crescut spectaculos. (Profit.ro)

3. Euro s-a depreciat ieri la cel mai redus nivel din ultimele 16 luni în raport cu dolarul, pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul războiului comercial SUA-China asupra economiei europene. (Profit.ro)

4. România a fost cel mai important exportator de grâu din UE, cu livrări de 1,4 milioane tone în perioada 1 iulie – 2 septembrie 2019. (Profit.ro)

5. Aproximativ 13.000 de locuințe au fost afectate, în Bahamas, de uraganul Dorian (Link). Mai mult de 1 milion de persoane din Florida, Georgia și Carolina de Sud au fost evacuate înainte ca uraganul să atingă coasta Statelor Unite.

6. Aliații președintelui Trump încearcă să strângă minimum $2 milioane pentru a investiga jurnaliști/editorialiști de la New York Times, Washington Post și alte publicații mai puțin prietenoase cu președintele american. (Axios)

7. Majoritatea fondatorilor companiilor de tehnologie cu cel mai mare succes și-au început cariera la mijlocul vieții, arată un studiu care a luat în calcul startup-uri înființate între 2007 și 2014. Asta contrar exemplelor celebre care-i includ pe Steve Jobs, Bill Gates și Mark Zuckerberg, care au început în jurul vârstei de 20 de ani. (NY Times)

8. Vânzările globale de automobile electrice au scăzut pentru prima dată în istorie în luna iulie a acestui an, după ce China a redus subvențiile acordate pentru achiziționarea de automobile electrice. (Profit.ro)

9. Viza școlară a unui student palestinian a fost anulată după ce ofițerii de pe aeroportul internațional din Boston i-au verificat telefonul. Acestuia i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Statelor Unite din cauza postărilor prietenilor săi de pe rețelele de socializare. (TechCrunch)

10. Osemintele reginei-mamă Elena a României vor fi repatriate pe 18 octombrie, iar o ceremonie de reînhumare va avea loc ziua următoare, a anunţat Casa Regală. (News.ro)

Bonus: Flacăra eternă de la Monumentul eroilor Revoluţiei de la Timişoara a fost stinsă pentru că Primăria nu a achitat o factură de 5.600 lei. (News.ro)

Fotografia serii – Incendiu distruge jungla Amazonului, în Machadinho d’Oeste, Brazilia. Ricardo Moraes/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Continuă cererile de abrogare a Ordonanței 114 dar premierul Dăncilă nu renunță
Cronica serii – Economia românească a crescut în al treilea trimestru cu 4,3%

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău