Cota de piață a iPhone a scăzut în Europa – Cronica de Tehnologie

1. Cota de piață a iPhone a scăzut în Europa în Q2 2019 cu 17%, conform Canalys. În aceeași perioadă, cota Samsung a crescut cu 40%, dar nu din vânzarea de flagship-uri, ci a modelelor din gamele inferioare. 4 telefoane din seria Galaxy A, A10, A20e, A40 şi A50, au livrat împreună în Europa mai mult decât orice alte producător cu întreaga gamă de modele. (Profit.ro)

2. Clienții care au cumpărat smartphone-uri defecte din seria Pixel pot acum depune cerere pentru a primi despăgubiri din partea Google. În funcție de defectul sau defectele întâmpinate, clienții pot primi înapoi până la $500, urmare a deciziei date de instanță în proces. (Engadget)

3. FBI așteaptă propuneri pentru un contract prin care vrea să supravegheze mai îndeaproape postările publice ale utilizatorilor din cadrul rețelelor sociale. Agenția federală spune că propunerile trebuie să vizeze colectarea de date respectând în același timp intimitatea utilizatorilor, însă ar putea face și mai dificilă sarcina Facebook de a respecta decizia FTC în urma căreia a fost amendată cu $5 miliarde. (WSJ)

4. Guvernul Britanic propune ca Ofcom, autoritatea oficială de reglementare și concurență din UK, să poată amenda platformele și aplicațiile de video pentru conținutul nociv. Dacă va fi aprobată, propunerea ar urma să intre în vigoare pe 19 septembrie 2020. (BBC)

5. Deliveroo se retrage din Germania, asta după ce anterior anunțase că iese din orașele mici pentru a se putea concentra pe Berlin și München. Serviciul susținut de Amazon a funcționat în Germania mai bine de 4 ani. (Bloomberg)

6. Google a explicat că problema tehnică în urma căreia 4% din site-urile indexate nu mai erau afișate în rezultatele căutărilor a apărut ca rezultat al pierderii temporare a unei părți a indexului în urma procesului de actualizare. Incidentul a avut loc pe 7 aprilie și a durat 4 zile până când s-a putut reveni la o versiune funcțională anterioară a indexului, timp în care traficul și veniturile site-urilor afectate au avut de suferit. (Engadget)

7. Nike cumpără Celect, un startup care folosește inteligența artificială pentru a încerca să prezică ce-și doresc clienții. Tehnologia companiei care a primit până acum investiții în valoare de peste $30 milioane poate fi folosită pentru o gestionare mai bună a inventarului. (TechCrunch)

8. Startup-ul indian de social commerce Meesho, în care a investit și Facebook în urmă cu două luni, primește o nouă finanțare în valoare de $125 milioane. Meesho este o piață online care pune comercianții în legătură cu utilizatorii rețelelor sociale și ai aplicațiilor de chat, precum Instagram, Facebook și WhatsApp. (TechCrunch)

9. France Televisions, M6 și TF1 au primit undă verde pentru lansare serviciului comun de streaming video, Salto, care urmează să concureze cu Netflix din primul trimestru al anului viitor. (Variety)

10. Facebook a renunțat să cumpere aplicația de conferințe video Houseparty, pentru a evita noi suspiciuni privind achizițiile pe care le face. FTC suspectează Facebook că ar fi cumpărat mai multe produse doar pentru a le împiedica să-i devină competitori. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Google Search a indexat conversațiile utilizatorilor cu chatbot-ul Bard – Cronica de Tehnologie
Șefii Apple au testat casca de realitate mixtă la care lucrează compania – Cronică de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău