Cristian Gatu a fost operat dupa accidentul vascular suferit I Cronica Sportiva

1. Fostul antrenor al naţionalei de handbal feminin a României şi component al generaţiei de campioni mondiali, Radu Voina, a declarat, joi, pentru News.ro, că Cristian Gaţu (75 ani), fost preşedinte al FRH, a fost operat cu succes la Spitalul Militar în urma unui accident vascular cerebral (AVC).

2. Grupările Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig şi Bayer Leverkusen ajută cu 20 de milioane de euro cluburile din prima şi a doua ligă germană care întâmpină dificultăţi în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus, informează bundesliga.com. Pentru început, cele patru participante în cupele europene vor renunţa la partea care le revine din drepturile media pentru următorul sezon, de la liga germană (DFL). Acestei sume, de 12,5 milioane de euro, i se vor adăuga 7,5 milioane de euro din sursele proprii ale celor patru cluburi. Conducerea DFL va decide criteriile de distribuire a celor 20 de milioane de euro.

3. Pentru început, cele patru participante în cupele europene vor renunţa la partea care le revine din drepturile media pentru următorul sezon, de la liga germană (DFL). Acestei sume, de 12,5 milioane de euro, i se vor adăuga 7,5 milioane de euro din sursele proprii ale celor patru cluburi. Conducerea DFL va decide criteriile de distribuire a celor 20 de milioane de euro.

4. Fostul fotbalist Fabio Cannavaro a donat 30.000 de măşti spitalului Domenico Cotugno din Napoli, informează presa internaţională. “Nu îmi place să vorbesc despre astfel de lucruri. Este adevărat că oameni ca mine sunt primii care ajută. Este ceva ce m-a afectat mult şi un mod de a-mi arăta apropierea de poporul meu. Nu îmi place să vorbesc despre asta, sper că donaţia va fi utilă”, a declarat actualul tehnician al echipei Guangzhou Evergrande.

5. Clubul Real Madrid a anunţat, joi, că la stadionul Santiago Bernabeu s-a deschis un centru de colectare şi distribuire către autorităţile sanitare a donaţiilor constând în special în echipamente medicale. Centrul va fi folosi ca depozit pentru donaţiile venite de la organiaţii şi firme, în special de la cele din domeniul sportiv.
Toate donaţiile vor ajunge la autorităţile sanitare, pentru a fi distribuite în cel mai bun mod, a precizat Real Madrid.

6. Actualele contracte ale jucătorilor şi antrenorilor, care urmează să expire, ar trebui să fie prelungite până la finalul sezoanelor suspendate în prezent, se arată într-un document FIFA, prezentat Grupului de Lucru pentru Coronavirus, relatează Reuters.

7. Michel Hidalgo, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a Franţei, a încetat din viaţă, joi, la Marsilia. Fostul tehnician împlinise duminică 87 de ani. Potrivit unui apropiat al fostului selecţioner, citat de L’Equipe, decesul lui Hidalgo nu are legătură cu Covid-19.

8. Gabriele Gravina, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), vrea ca sezonul din Serie A să meargă până la capăt, chiar dacă asta ar însemna că s-ar încheia în luna august.

9. O sută de conducători din NBA, inclusiv Adam Silver, au acceptat ca salariile să le fie reduse cu 20 la sută în perioada de pauză cauzată de pandemia de coronavirus, susţine ESPN, citând surse din cadrul organizaţiei.

10. Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a notat, joi, într-un comunicat, că recomandă cluburilor să nu apeleze la soluţii imorale şi lipsite de orice suport legal în această perioadă de criză cauzată de pandemia de coronavirus, precizând că ar trebui să existe negocieri directe între cluburi şi jucători cu privire la indemnizaţiile fotbaliştilor.

Ți-ar mai putea plăcea
România a încheiat Jocurile Olimpice de la Tokyo cu patru medalii – Cronica sportivă
Cristiano Ronaldo a avut venituri de 47,8 milioane de dolari pe Instagram in 2019 I Cronica Sportiva

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău