Accel, cel mai mare investitor în UiPath, lansează un fond de investiții pentru Europa și Israel – Cronica de Tehnologie

1. Mai multe companii de securitate care vând servicii de recuperare a datelor pentru companiile afectate de atacuri cu ransomware plătesc atacatorilor pentru decriptarea fișierelor în loc să folosească o soluție tehnologică împotriva acestor probleme. (ProPublica)

2. Cel mai mare investitor UiPath, Accel, a creat un fond în valoare de $575 milioane pe care-l va folosi pentru a investi în startup-uri din Europa și Israel. Noul fond aduce investițiile făcute de Accel în Europa la o valoare totală de $3 miliarde. (TechCrunch)

3. SoftBank conduce o rundă de investiții în valoare de peste $200 milioane în Grofers, un start-up indian de cumpărături online. Fondul care mai este susținut de Tiger Global și Sequoia Capital duce valoarea Grofers la aproape $1 miliard. (Bloomberg)

4. Tencent a raportat o creștere a venitului net de 17%, peste așteptări. Rezultatele au fost influențate pozitiv de creșterea cu peste $1.5 miliarde a valorii companiilor de gaming și finanțe în care Tencent investește. (Bloomberg)

5. Alibaba Group a anunțat venituri de $13,932 miliarde pentru ultimul trimestru, cu 51% mai mari YoY. În același timp, numărul utilizatorilor anuali a crescut în 2018 cu 18 milioane, ajungând la 654 de milioane. În martie 2019, Alibaba avea 721 de milioane din utilizatorii care își făceau cumpărăturile de pe telefonul mobil. (Yahoo)

6. Eforturile pe care Facebook le face pentru a crește transparența modului în care utilizatorii sunt targetați de reclame în cadrul produselor sale sunt departe de a fi utile. Instrumente precum ‘Why am I seeing this ad’ permit în continuare advertiserilor să ascundă motivele reale pentru care targetează anumiți utilizatori, ceea ce protejează în continuare jucătorii rău intenționați. (Phys)

7. Conglomeratul lui Warren Buffett, Berkshire Hathaway, deține 483,300 de acțiuni Amazon, care valorează $904 milioane. (CNBC)

8. Area 120, divizia de proiecte experimentale a Google, a lansat o aplicație care ajută copii cu dificultăți de exprimare sau citire cu ajutorul tehnicilor moderne de procesare a vorbirii. Rivet conține peste 2.000 de cărți și un asistent digital care citește și ajută copiii să învețe să pronunțe corect cuvintele cu care au dificultăți. Cuvintele sunt subliniate pe măsură ce sunt pronunțate de asistent, pentru a putea fi urmărite cu ușurință, iar copiilor li se arată exact ce părți ale cuvintelor nu sunt rostite corect. (Profit.ro)

9. American Express a cumpărat platforma de rezervări Resy, folosită de peste 4.000 de restaurante din Statele Unite și alte 10 țări. Resy este încă unul din jucătorii mici, comparativ cu OpenTable, care operează în peste 51.000 de restaurante. (FastCompany)

10. Primul card microSD de 1TB este lansat pe piață la un preț de $450. Disponibil pe Amazon, cardul celor de la SanDisk este rezistent la apă și șocuri, oferă garanție pe viață și promite viteze de citire de până la 90 MBps. (TechRadar)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a cumpărat 18 companii de Inteligență Artificială din 2010 până în prezent – Cronica de Tehnologie
Două exploit-uri care sunt folosite în mod activ de hackeri au fost descoperite în iOS – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău