Cronică de Tehnologie – Adobe a integrat Magento și lansează Commerce Cloud

1. Adobe lansează Commerce Cloud, ca parte a serviciilor de marketing și vânzări pentru companii Experience Cloud. Commerce Cloud folosește tehnologia Magento, achiziționată de Adobe anul trecut pentru $1.68 miliarde, integrând celelalte servicii online oferite de Adobe, precum Advertising Cloud sau Marketing Cloud. (TechCrunch)

2. Huawei a prezentat flagship-urile P30 și P30 Pro, cel din urmă devenind și primul smartphone al cărui sistem foto (compus din trei camere) poate face zoom optic 5X. Producătorul susține chiar că, datorită unui sistem sofisticat, mărirea poate ajunge și la 10X fără pierderi vizibile de calitate. Prețurile pentru P30 încep de la €799 (6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare), în vreme ce P30 Pro costă de la €999 (8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare). (Profit.ro)

3. Asus confirmă că aplicația de actualizare a PC-urilor sale a livrat malware, după ce a fost compromisă de hackeri. Descoperirea a fost făcută inițial de Kaspersky, care susținea că aproximativ 57.000 de PC-uri Asus au fost infectate chiar prin aplicația Asus Live Update. Hackeri au țintit în mod specific aproximativ 600 de dispozitive pe baza adresei MAC a plăcilor de rețea, restul PC-urilor infectate găzduind un malware pasiv, care nu a cauzat probleme. (Motherboard)

4. Google a lansat AMP pentru Gmail, o tehnologie care permite crearea de email-uri dinamice. AMP (Accelerated Mobile Pages) va face posibilă crearea unor mesaje cu care utilizatorii pot interacționa fără a părăsi clientul de mail. De exemplu, un magazin online ar putea vinde produse direct din mail, în loc să trimită un newsletter care să atragă potențialii clienți pe site. (Profit.ro)

5. Serviciul de ride-hailing Lyft ar putea intra pe bursă cu un preț al acțiunilor de peste $70. Inițial, Lyft anunțase că intrarea sa pe bursă se va face la un preț al acțiunilor cuprins între $62 și $68. Acțiunile Lyft vor putea fi tranzacționate începând de vineri. (WSJ)

6. Facebook a eliminat 2.632 de pagini, grupuri și conturi de Facebook și Instagram cu origini în Iran, Rusia, Kosovo și Macedonia care desfășurau un “comportament neautentic coordonat”. Compania exemplifică pe blogul oficial cu o serie de postări care dezinformează. Paginile în cauză aveau peste 1,4 milioane de urmăritori și au investit aproximativ $15.000 în reclame. (Facebook)

7. Conform Strategy Analytics, sistemul de operare Tizen al celor de la Samsung domină piața televizoarelor smart cu o cotă de peste 20%. Android TV al celor de la Google, care se regăsește pe smart TV-urile Philips și Sony, are 10% din piață. Cu 157 de milioane de unități vândute în 2018, smart TV-urile reprezintă deja doua treimi din întreaga piață televizoare. (Advanced Television)

8. Datele secrete de autentificare a peste 100.000 din arhivele de cod găzduite de GitHub sunt public accesibile, cu mii de noi date “scăpând” în fiecare zi, conform unui studiu realizat de Universitatea de Stat din North Carolina. Au fost descoperite astfel peste 85.000 de chei API unice și peste 47.000 de ID-uri Google OAuth unice. (SCMagazine)

9. Lola, un startup de software pentru călătoriile de afaceri, a primit o finanțare de $37 milioane. Compania lansată în 2016 de Paul English, unul din co-fondatorii Kayak, a ajuns la $81.7 milioane investiții. Noua finanțare va ajuta startup-ul din Boston să angajeze 60 de oameni noi până la finele anului. (Xconomy)

10. Spotify cumpără studioul de podcast-uri Parcast, după ce luna trecută serviciul suedez a achiziționat alte două platforme similare, Gimlet Media și Anchor, pentru $340 milioane. Conținutul Parcast este disponibil și pe iTunes, acolo unde ocupă în mod frecvent locuri în top 10 al celor mai populare creații audio. (Profit.ro)
Ți-ar mai putea plăcea
Startup-ul suedez de plăți online Klarna a devenit cel mai mare unicorn de pe zona de fintech din Europa – Cronica de Tehnologie
Italia a blocat ChatGPT pentru încălcarea regulilor privind intimitatea – Cronica de Tehnologie