Cronica de Tehnologie – Apple cumpără o companie la fiecare câteva săptămâni

1. Apple va anunța mai multe noutăți software importante luna viitoare, la WWD 2019. Printre acestea se va număra un mod întunecat pentru iOS, aplicații de iPad care vor rula pe Mac și îmbunătățiri pe partea de multi-tasking tot pentru iPad, un magazin de aplicații pentru watchOS și mai multe îmbunătățiri și refresh-uri grafice pentru diverse aplicații de iOS precum Health, Reminder și Maps. (Profit.ro)

2. Apple cumpără o companie la fiecare câteva săptămâni, declară Tim Cook într-un interviu. Șeful Apple spune că în ultimele 6 luni compania pe care o conduce a achiziționat în jur de 20 – 25 de firme. (Profit.ro)

3. Microsoft nu a reușit să pună în scenă o demonstrație live a tehnologiei folosite de casca de realitate mixtă Hololens 2 în deschiderea evenimentului Build 2019. Demonstrația care trebuia să recreeze aterizarea pe lună din 1969 nu a pornit, deși a funcționat în repetiții. (Variety)

4. Spionii chinezei au reușit să intre în posesia instrumentelor de hacking folosite de NSA și le-au folosit în 2016 pentru a ataca aliații europeni și asiatici ai Statelor Unite. Symantec susține că chinezii au reușit să captureze codul chiar în timpul unui atac asupra propriei rețele derulat de agenția americană. (NY Times)

5. Amazon este dispusă să susțină financiar publicațiile The New York Times și BuzzFeed pentru ca materialele acestora să aibă un reach mai mare. Gigantul american încearcă astfel să-și crească vânzările realizate prin marketing afiliat cu ajutorul celor două publicații care îi trimit cumpărători. (Vox)

6. Șeful Microsoft, Satya Nadella, vorbește despre viitorul inteligenței artificiale în cadrul unui interviu acordat cu ocazia conferinței Build 2019. Nadella discută inclusiv despre o funcție bazată pe învățarea mecanică pe care Word Online o va oferi din toamnă pentru a ajuta la editarea documentelor și îmbunătățirea stilului de scris. (Wired)

7. Facebook va modifica pe parcursul următoarelor săptămâni algoritmul de rankare pentru video. Schimbările vor avantaja conținutul original, care ținte utilizatorul atent mai mult de 1 minut și au o lungime mai mare de 3 minute. (Profit.ro)

8. Amazon vrea să atragă advertiserii care vin din zona de TV pentru a le vinde reclame în cadrul serviciilor și produselor sale. Compania americană susține că 80% din posesorii stick-urilor de streaming Fire TV sunt abonați la Amazon Prime, ceea ce înseamnă că advertiserii pot targeta utilizatori cu venituri mari. (Business Insider)

9. Microsoft a anunțat mai multe facilități noi pentru platforma de cloud computing Azure, printre care soluții de monitorizare și implementare pentru dispozitivele IoT și funcții de mapare care includ situația traficului în timp real și crearea inteligentă a traseelor. (Venture Beat) Browser-ul Edge bazat pe motorul Chromium va include un mod de compatibilitate cu Internet Explorer, funcții simplificate pentru protejarea intimității și o facilitate pentru salvare și organizare informațiilor de pe internet. (Profit.ro)

10. Alibaba își va regândi strategia pentru India, urmând să-și mute focusul pe achiziții mai mici. Decizia vine după ce unele din achizițiile mai mari, precum Snapdeal și Paytm Mall, nu au performat cum se aștepta. (Livemint)

Video de la demonstrația eșuata Microsoft: https://www.youtube.com/embed/r0ubiU3PRHw

Ți-ar mai putea plăcea
Toate noutățile prezentate de Apple la evenimentul de ieri – Cronica de Tehnologie
Apple a prezentat seria iPhone 13 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău