Cronica de Tehnologie – Apple va pune 3 camere foto pe noile iPhone-uri

1. T-Mobile lansează, în SUA, un produs financiar de depozite bancare la care oferă o dobândă de 4% pentru primii $3,000 depuși în cont. Pentru sumele care depășesc acest prag, dobânda este de 1%. (Gizmodo)

2. Apple va aduce upgrade-uri pe partea foto iPhone-urilor pe care le va lansa anul acesta. Urmașii lui iPhone XS și XS Max vor primi o a treia cameră foto cu lentilă wide, în vreme ce rezoluția camerei frontale de pe toate cele trei modele va crește la 12 MP. (Profit.ro)

3. YouTube va fi din nou disponibil pe dispozitivele Amazon Fire TV, iar Prime Video va oferi suport pentru Chromecast, după ce Google și Amazon au încheiat disputa începută anul trecut. (Engadget)

4. Un studiu recent a descoperit o legătură între nivelul de poluare și dezvoltarea fătului uman. Efectele poluării devin vizibile cu mult înainte de naștere. (Phys)

5. O campanie de DNS Hijacking cu sprijin guvernamental activă încă din 2017 a afectat 40 de companii din întreaga lume. Vizate sunt în primul rând organizații de securitate din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. (Threat Post)

6. 20% din traficul web a fost realizat anul trecut de așa-numiții boți răi, care automatizează diverse activități rău intenționate, de la atacuri DoS, la publicarea și promovarea știrilor false. (Slashdot)

7. Conform unui studiu, mașinile hibride Toyota funcționează în modul zero emisii în 62% din timpul de funcționare și peste 40% din distanța parcursă. În modul zero emisii nu este folosit motorul cu combustie internă. (Phys)

8. O echipă de cercetători a creat un nou tip de dispozitiv care promite un internet mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic. Numit “pieptene de frecvență optică microresonator” și construit din discuri minuscule de cristal, acesta transformă culoarea transmisă de un laser într-un curcubeu compus din 160 de frecvențe diferite și stabile, sincronizate între ele. (Phys)

9. Starlink, compania de sateliți a lui Elon Musk, urmează să primească o finanțare de $500 milioane, după ce a primit aceeași sumă și în urmă cu câteva luni. Starlink urmărește să creeze o rețea de 2.200 de sateliți în următorii 5 ani și va concura cu Blue Origin a lui Jeff Bezos. (Advanced Television)

10. Apple extinde rețeaua de reciclare din Statele Unite, care va cuprinde de patru ori mai multe centre în care dispozitivele companiei pot fi dezasamblate de robotul Daisy. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Mai multe bănci americane, printre care Wells Fargo, Bank of America și JPMorgan, lucrează la un portofel digital – Cronica de Tehnologie
Intel își va lansa pe piață a 13-a generație de procesoare pentru desktop pe 20 octombrie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău