Cronica de tehnologie – Facebook a pierdut, în ultimii doi ani, 15 milioane de utilizatori în SUA

1. Samsung lucrează la alte două smartphone-uri pliabile, care folosesc formate diferite de Galaxy Fold. Primul va avea un format similar telefoanelor cu clapetă și pliere pe verticală, iar al doilea va include un singur ecran care va rămâne pe exterior în momentul plierii. Modelul cu pliere pe verticală ar urma să fie lansat primul, undeva spre finele anului sau la începutului anului viitor. (Profit)

2. Snap, producătorul aplicației Snapchat, a plătit anul trecut compensații financiare pentru cel puțin trei angajate concediate care au susținut că disponibilizările au vizat cu preponderență femeile. (WSJ)

3. Facebook a căzut 44 de locuri în The Axios Harris Poll 100, un clasament al reputației pentru companiile din Statele Unite. Reputația Facebook a avut de suferit în ultimul an de pe urma scandalului Cambridge Analytica și a numeroaselor cazuri de gestionare incorectă a datelor personale scoase la iveală de presă. (Axios)

4. Franța vrea să impoziteze marile companii de tehnologie. Un proiect de lege care va fi votat lunile următoare în Parlament prevede o taxă de 3% pe veniturile unor companii precum Google sau Facebook. Franța ar putea deveni prima țară europeană care impune o astfel de măsură. (Associated Press)

5. Multe aplicații importante, precum Yelp și Duolingo, trimit datele utilizatorilor proprii către Facebook imediat după ce aceștia se loghează. Informațiile sunt folosite de Facebook în vederea targetării cu reclame, iar transferul are loc indiferent dacă utilizatorul respectiv este logat pe Facebook sau are ori nu cont pe rețeaua de socializare. (Privacy International)

6. Google testează reclame pentru secțiunea de imagini a motorului său de căutare. Reclamele din Google Images vor viza produse și vor include link-uri către pagina de cumpărare a companiei care le plătește. (Profit)

7. Facebook a pierdut 15 milioane de utilizatori în Statele Unite din 2017 până în prezent, conform unui studiu realizat de Edison Research. Cea mai mare problemă pentru Facebook o constituie segmentul utilizatorilor tineri, cu vârste cuprinse între 12 și 34 de ani. Doar 62% dintre aceștia mai intră pe Facebook, comparativ 79% în 2017. (Edison Research)

8. NSA a lansat o versiune publică și cu codul sursă al Ghidra, un set de instrumente folosite până acum inclusiv de CIA pentru inginerie software inversă. NSA speră ca aportul comunității de dezvoltatorii să ducă la perfecționarea soluției și în același timp aceasta să contribuie la educarea tinerilor talentați în domeniu. (Bleeping Computer)

9. Facebook s-ar putea retrage din China dacă nu găsește o cale de a-și duce mai departe business-ul conform noilor principii făcute publice de Mark Zuckerberg. Șeful companiei a spus că Facebook va pune mare accent pe criptarea comunicării utilizatorilor săi, chiar dacă asta înseamnă retragerea din țări care nu văd cu ochi buni acest lucru. (BuzzFeed)

10. Amazon va începe în luna aprilie să își închidă cele 87 de chioșcuri deschise în diverse locații din Statele Unite, unde puteau fi testate și cumpărate unele din produsele companiei. În schimb, Amazon se va concentra pe dezvoltarea de magazine tradiționale, inclusiv alimentare. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
iPadOS 16 ar putea aduce o nouă interfață pentru multitasking – Cronica de Tehnologie
Amazon recunoaște că a oferit poliției acces la filmările realizate de camerele Ring fără mandat – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău