Cronica de Tehnologie – Facebook construiește un sistem de plăți cu criptomonede

1. Microsoft lansează Azure Blockchain Services, un serviciu pentru crearea și gestionarea rețelelor pe bază de blockchain. Serviciul care integrează Azure Active Directory permite companiilor să construiască aplicații bazate pe această tehnologie. (TechCrunch)

2. Facebook construiește un sistem de plăți cu criptomonede care va fi disponibil tuturor utilizatorilor săi. Gigantul american recrutează în prezent mai mulți comercianți și companii financiare care să suporte viitorul serviciu în momentul lansării. (WSJ)

3. Airbnb a generat un adevărat ecosistem de startup-uri pe zona de turism, care ocupă nișe lăsate libere de acesta. În jur de 1.800 de startup-uri au primit din 2008, când a fost lansat Airbnb, investiții de $14.6 miliarde. (Bloomberg)

4. CirrusMD, un startup din zona tele-medicinei care conectează pacienții cu doctorii, a primit o investiție de $15 milioane. Această piață este așteptată să ajungă până în 2025 la o valoare de $130.5 miliarde. (VentureBeat)

5. Verizon caută cumpărător pentru Tumblr, platforma de blogging care a interzis recent conținutul pornografic. Pornhub s-a arătat deja interesat de achiziționarea Tumblr. (Profit.ro)

6. LG Mobile continuă să piardă bani, după ce a înregistrat o pierdere de $181.05 milioane în Q1 2019. Pierderea este mai mică decât în trimestrul anterior, dar mai mare decât în urmă cu un an. (TechCrunch)

7. Producătorul de servere Super Micro își va muta producția din China pentru a evita suspiciunile de spionaj din partea clienților americani. În 2017 China producea 90% din plăcile de bază folosite de serverele din toată lumea. Anul trecut procentul a scăzut sub 50%. (Nikkei)

8. Livrările de smartwatch-uri au crescut cu 48% în Q1 2019. Apple are 35,8% din piață, însă Samsung a crescut cu 127% de la an la și are acum o cotă de piață de 11,1%. (Counterpoint Research)

9. Amazon nu crede că va avea prea curând un depozit complet automatizat. Limitările actuale ale tehnologiei și capacitățile cognitive superioare ale omului făcând încă necesară activitatea umană. (Reuters)

10. Homeland Security obligă agențiile guvernamentale din Statele Unite să rezolve vulnerabilitățile critice din rețelele proprii în cel mult 15 zile. Termenul anterior pentru problemele grave de securitate era de 30 de zile. (The Hacker News)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook nu va modera reclamele politice nici în Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
China a instalat spyware pe smartphone-urile turiștilor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău