Cronica de Tehnologie – Google lucrează la un sistem de Electronic ID pentru Android

1. Netflix a cumpărat brandul de animații educative StoryBots, iar emisiunile pentru copii din această serie vor fi disponibile pe viitor în cadrul serviciului de streaming. (Variety)

2. Un grup de hackeri ruși și diverși vorbitori ai limbii engleze, autointitulat Fxmsp, au spart rețelele a trei companii de securitate americane. Codul sursă și datele de acces la rețele au fost vândute online. (ArsTechnica)

3. Oamenii de știință a creat o metodă revoluționară pentru a crește și proteja în mod combinat unele dintre cele mai interesante nanomateriale – grafen și nanotuburi de carbon. Aceasta se speră că va determina progrese tehnologice importante în ceea ce privește senzorii, bateriile și supercapacitorii. (Phys)

4. Samsung a dezvoltat un senzor pentru camerele foto de smartphone-uri cu rezoluție de 64 MP. Primul terminal care îl va folosi ar putea fi Galaxy Note 10 (Profit.ro), smartphone care conform ultimilor zvonuri ar urma să aibă un design lipsit de breton, în care camera foto frontală este plasată pe centrul ecranului, detașată de rama superioară. (Forbes)

5. Mastercard și Edenred au lansat un program pilot de testare a cardurilor biometrice în Mexic. Proiectul urmărește reducerea fraudelor legate de carduri prin verificarea identității posesorului cu ajutorul unui senzor de amprente integrat. (BiometricUpdate)

6. SpaceX va lansa pe 15 mai mulți sateliți pentru a testa schemele de implementare a rețelei pentru proiectul Starlink, proiect care vizează crearea unei rețele de comunicații prin internet pe baza a aproximativ 12.000 de sateliți. Primele lansări propriu-zise pentru Starlink vor avea loc anul acesta. (Space)

7. Germania a început să testeze televiziunea prin 5G. Proiectul 5G Today se dorește a fi fundația unui sistem eficient de emisie TV prin intermediul rețelelor 5G. În cadrul acestui test se folosesc doi transmițători de 100 kilowați montați aproape de Munchen, respectiv pe vârful muntelui Wendelstein. (BroadbandTVNews)

8. Google lucrează la un sistem de Electronic ID pentru Android. Sistemul de operare va include suportul necesar pentru ca aplicațiile mobile să poată fi folosite în mod securizat drept acte de identitate. (VentureBeat)

9. O echipă internațională de cercetători a descoperit un sistem vizual anterior necunoscut, care permite vizualizarea culorilor în apele adânci și întunecate, acolo unde se presupunea că animalele nu pot distinge culorile. (Phys)

10. MindMeld, platforma de AI conversațional a celor de la Cisco, a devenit OpenSource și poate fi folosită sub licență Apache 2.0. MindMeld va oferii dezvoltatorilor instrumentele practice necesare construirii aplicațiilor conversaționale. (TechCrunch)

Bonus: Toate Chromebook-urile vor putea rula pe viitor aplicații de Linux, după ce suportul pentru acestea există deja de anul trecut pentru un număr limitat de laptopuri cu acest sistem de operare, care și el este construit pe baza unui kernel de Linux. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
Aplicația dezvoltată de Germania pentru urmărirea contactelor a costat €20 milioane – Cronică de Tehnologie
Numărul device-urilor Apple active a ajuns la 1,5 miliarde – Cronica de Tehnologie
Un comentariu
  • Sorin
    mai 10,2019 la 2019-05-10T17:49:23+03:000000002331201905

    Salut, la stirea 2 e traducerea gresita, sunt tot hackeri dar care vorbesdc si engleza, nu sunt diversi vorbitori de engleza :). revealed that a collective of Russian and English-speaking hackers are actively marketing the spoils of data breaches at three US-based antivirus software

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău