Cronica de Tehnologie – Hackerii au spart baza de date a unui cazino prin intermediul unui termometru de acvariu

1. PayPal și Dragoneer investesc $750 de milioane respectiv $100 de milioane în MercadoLibre, o companie de comerț electronic și servicii financiare din Argentina. MercadoLibre activează în 18 țări din America Latină și are o valoare de piață de $21,75 miliarde. (TechCrunch)

2. Împreună cu Forte, Ripple va aloca a $100 de milioane pentru integrarea tehnologiei blockchain în jocurile video. Aceasta va fi folosită pentru a se ține evidența bunurilor digitale vândute de producători în cadrul jocurilor. Cele două companii vizează jocurile care au peste 50.000 de utilizatori zilnici. (Fortune)

3. O companie din China ține o bază de date cu 1,8 milioane de femei considerate “apte pentru reproducere”. Vârsta medie a femeilor din baza de date este 32 de ani, majoritatea dintre acestea fiind singure și locuind în Beijing. (TheGuardian)

4. Cei care folosesc versiuni modificate de WhatsApp vor avea contul dezactivat temporar. Compania deținută de Facebook spune că nu suportă acest tip de aplicații deoarece nu le poate verifica. Aplicațiile modificate de WhatsApp pot fi create pentru a aduce serviciul pe dispozitive nesuportate, precum iPad, sau pot fi folosite pentru a răspândi în masă mesaje nesolicitate și știri false. (Cnet)

5. 30% dintre britanici folosesc televizorul în primul rând pentru streaming. Procentul este chiar de 64% pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Cu toate astea, pentru 51% dintre britanici posturile tradiționale de televiziune sunt în continuare cele mai relevante. (Advanced Television)

6. Un expert în securitate a descoperit un nou tip de atac de tip phishing care vizează utilizatorii de iPhone. Hackerii pot crea pagini web care reproduc cu mare precizie elementele de login din iOS, putând să păcălească astfel și cei mai atenți utilizatori să-și introducă datele personale. (The Hacker News)

7. Niantic a prezentat primele secvențe de game play din urmașul lui Pokemon Go, Harry Potter: Wizards Unite. Pe lângă înlocuirea pokemonilor cu bestiile fantastice din universul Harry Potter, noul joc va sta mult mai bine din punct de vedere grafic. Doar utilizatorii smartphone-urilor cu Android se pot preînregistra deocamdată pentru a fi notificați când va fi disponibil jocul. (Kotaku)

8. Forțele Aeriene ale Statelor Unite au testat prima dronă invizibilă de luptă care folosește inteligența artificială pentru a zbura singură. XQ-58A Valkyrie are o rază de acțiune de peste 3.200 km și poate atinge viteze de peste 1.000 km/h. Drona care a ajuns să fie testată la 2 ani și jumătate după acordarea contractului are un cost estimat undeva între $2 și $3 milioane. (DigitalTrends)

9. Un termometru de acvariu conectat la internet a fost folosit cu succes de hackeri pentru a accesa baza de date a unui cazino. Incidentul este încă un exemplu dintr-un șir foarte lung care demonstrează cât de nesigure sunt produsele din sfera IoT. (Wonderful Engineering)

10. Conform unui sondaj realizat de KPMG, cu ajutorul a 740 de manageri ale unor companii de tehnologie din 12 țări, 41% dintre aceștia sunt în favoarea implementării tehnologiei blockchain în următorii 3 ani în produsele propriilor companii. (IoT Council)

Ți-ar mai putea plăcea
Uniunea Europeană a cerut oficial Facebook să nu mai trimită în Statele Unite datele utilizatorilor europeni – Cronica de Tehnologie
Colonial Pipeline a plătit hackerilor în jur de $5 milioane, în criptomonede, pentru a redobândi controlul asupra sistemelor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău