Cronica de Tehnologie – Hackerii au spart conturile de webmail oferite de Microsoft

1. Apple investește sute de milioane de dolari pentru a atrage cât mai mulți dezvoltatori în cadrul serviciului de jocuri pe bază de abonament Arcade, pe care îl va lansa anul acesta. Apple ar urmări să includă peste 100 de titluri în momentul lansării, unele dintre acestea fiind exclusive vreme de câteva luni, înainte să ajungă și pe alte platforme. (Profit.ro)

2. Conturile de webmail oferite de Microsoft, Outlook dar și mai vechile MSN și Hotmail, au fost sparte de hackeri, care au dobândit acces inclusiv la conținutul mesajelor și atașamente. Hackerii, care au avut acces la conturile Microsoft în perioada 1 ianuarie – 28 martie, nu ar fi pătruns și în conturile de business. (Profit.ro)

3. Facebook a suferit, pentru a treia oară în acest început de an, o întrerupere majoră în furnizarea serviciilor. Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger au fost indisponibile duminică seara vreme de mai multe ore. (Profit.ro)

4. O platformă de comparare a prețurilor din Germania, Idealo GmbH, a dat în judecată Google pe motiv că gigantul american își favorizează propriul sistem de comparație a prețurilor în cadrul paginilor de rezultate ale motorului de căutare. (Phys)

5. Compania britanică BT, împreună cu InLinkUK, au creat un algoritm care blochează automat apelurile antisociale. Algoritmul vizează traficanții de droguri care activează în preajma panourilor InLink, montate pentru a oferi acces la informații și energie pentru încărcarea dispozitivelor mobile. (Engadget)

6. Hackerii au spart serverele serviciului de comunicare securizată Matrix și au intrat în posesia mesajelor private, datelor de acces și a cheilor de criptare GPG. (The Hacker News)

7. Trupa coreeană BTS a devenit prima formație de K-Pop care depășește pragul de 5 miliarde de audiții în cadrul Spotify. Cu 17 albume la activ, BTS este una din trupele coreene care se bucură și de succes internațional. (Forbes)

8. Cercetătorii americani au creat o platformă care folosește inteligența artificială pentru a evalua automat riscul revenirii în spital a pacienților externați. ClinicalBERT analizează dosarul medical al pacienților și le atribuie un scor care indică șansa revenirii la spital în mai puțin de 30 de zile de la externare. Readmisia, cum se numește în sistemul medical american, ar provoca cheltuieli de $17.9 miliarde (VentureBeat).

9. Cercetătorii de Universitatea din Utah au descoperit modul în care este formată sau topită gheața de proteinele produse de insecte și bacterii în funcție de lungimea sau colaborarea dintre acestea. Cercetarea poate ajuta la înțelegerea mai bună a precipitațiilor formate în nori. (Phys)

10. N26, unicornul german și rivalul Revolut, este investigat pentru tranzacții frauduloase și probleme cu serviciul de suport. Într-unul din cazurile care au determinat investigația, o tranzacție raportată de un utilizator dar ignorată de serviciul german a dus la furtul a €80,000. (Business Insider)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a lansat noul browser Edge, bazat pe Chromium – Cronica de Tehnologie
Cel puțin unul din iPhone-urile de anul acesta va avea un sistem foto 3D pe spate – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău