Cronica de Tehnologie – Mașinile Volvo vor comunica între ele începând de anul viitor

1. „Dark mode-ul” la nivelul sistemului de operare va fi una din principalele noutăți pe care le va aduce iOS 13. Fundalul negru cu text alb va ajuta la creșterea autonomiei iPhone-urilor cu ecran OLED. iPad-urile vor primi un gest special pentru funcțiile undo și redo, care va fi folosit printr-un swipe orizontal cu trei degete pe tastatură. (9to5mac)

2. Un singur hacker vinde aproape un miliard de seturi de date personale pe un site din dark web pe care se comercializează produse ilegale. Gnosticplayers este responsabil pentru spargerea site-urilor a 44 de companii, printre care 500px, UnderArmor, ShareThis și GfyCat. (ZDNet)

3. Satelitul TESS al celor de la NASA a descoperit o planetă de dimensiunea Pământului și o altă planetă de dimensiunea lui Neptun, dar cu o climă caldă. Lansat în urmă cu un an, TESS este așteptat să revoluționeze sistemul de descoperire a exoplanetelor. (Phys)

4. Mașinile Volvo comercializate de anul viitor în Europa vor comunica între ele condițiile drumurilor și obstacolele întâlnite pentru a-și avertiza în avans șoferii cu privire la drumurile alunecoase și alte eventuale situații periculoase. Sistemul va fi disponibil sub forma unui upgrade și pentru modelele vândute începând cu 2016. (Engadget)

5. În 5 ani, Netflix va avea de două ori mai mulți abonați în Statele Unite decât toate marile companii de cablu americane împreună. În ultimii cinci, acestea au pierdut împreună în medie 700.000 de abonați pe an. (Advanced Television)

6. Foxconn va începe să producă iPhone-uri în India de anul acesta. Mutarea unei părți a producției de iPhone-uri din China în India poate ajuta Apple într-o perioadă tensionată din punct de vedere comercial între Statele Unite și China. (Bloomberg)

7. Lyft retrage temporar câteva mii de biciclete electrice din trei orașe din Statele Unite, după ce mai mulți utilizatori s-au accidentat din cauza frânelor din față, care folosesc o forță prea mare. (The Verge)

8. Vimeo a cumpărat Magisto, o platformă de filmări scurte, pentru $200 milioane. Startup-ul israelian avea peste 100 de milioane de utilizatori. (TechCrunch)

9. Microsoft lucrează la o pereche de căști wireless intra auriculare, care vor concura cu AirPods, căștile wireless care dețin 75% din piață. Estomparea zgomotului și asistentul virtual Cortana s-ar putea afla pe lista de facilități. (Profit.ro)

10. 7,5 milioane de difuzoare inteligente au fost livrate în ultimul trimestru al anului trecut în Europa. Cu puțin peste 6.000 de unități, Amazon a ocupat primul loc. Acesta ar putea fi devansat în 2019 de Google, care a livrat în Q4 cu aproape 1.000 de unități mai puțin decât Amazon, dar care se bucură de o rată de creștere mult mai mare. (Digital TV News)

 

Ți-ar mai putea plăcea
$100 milioane vor procurorii americani de la un exchange de criptomonede – Cronica de Tehnologie
Facebook a avut, din nou, probleme tehnice – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău