Cronică de Tehnologie – Numărul abonaților la serviciile de streaming l-a depășit pe cel al serviciilor de cablu

1. TechCrunch confirmă că startup-ul UiPath, fondat de doi români, a strâns $400+ milioane în Seria D de finanțare, la o evaluare de $7 miliarde. Compania strânsese $225 milioane în Seria C, acum șase luni, la o evaluare de $3 miliarde. (TechCrunch)

2. Facebook va notifica utilizatorii platformei sociale și ai Instagram, câteva sute de milioane în total, de faptul că parola lor de acces nu a fost criptată. (Link)

3. The Motion Picture Association of America a anunțat că anul trecut, pentru prima oară, numărul de abonați la serviciile de streaming l-a depășit pe cel al abonaților la serviciile de cablu. În timp ce pe serviciile de streaming creșterea a fost de 27%, față de 2017, până la 613 milioane, numărul abonaților la serviciile de cablu a scăzut la 556 milioane. (TheVerge)

4. Tesla a dat în judecată un fost inginer al companiei pentru că ar fi copiat codul sursă al tehnologiei Autopilot, înainte de a pleca la un startup chinez în domeniul conducerii autonome, în ianuarie, transmite Reuters. Inginerul, Guangzhi Cao, a copiat peste 300.000 de fișiere legate de codul sursă al Autopilot, când era pe cale să se alăture Xiaopeng Motors Technology Company din China, acuză producătorul auto din Silicon Valley în plângerea făcută la un tribunal din California. (Profit.ro)

5. Pinterest ar putea să-și anunțe astăzi listarea pe bursa care s-ar produce la mijlocul lunii viitoare. Companie spera să ajungă la o evaluare între $21 și $23 miliarde. Ultima evaluare la care investitorii au subscris a fost de $12 miliarde. (WSJ)

6. Capitala Norvegiei, Oslo, va deveni primul oraş din lume care va instala sisteme wireless de încărcare a taxiurilor electrice, în speranţa că aceste sisteme vor fi suficient de rapide şi eficiente pentru a accelera adoptarea taxiurilor nepoluante. (News.ro)

7. Noul serviciu pe care Apple îl va anunța, cel mai probabil luni, ar putea fi o interfață pentru alte servicii tv. Apple ar urma să centralizeze mai multe streamuri pe care să le ofere utilizatorilor sub forma unui pachet, operând partea de hosting și client service. (Recode)

8. Amazon testează de câteva luni inserarea de reclame video în aplicațiile sale de iOS, urmând ca în a doua parte a anului să înceapă testele și pentru Android. Prin această mișcare Amazon va intra în concurență directă, pe piața de publicitate online, cu Google și Facebook. (Bloomberg)

9. Marile lanțuri de magazine din Statele Unite au început să folosească tehnologia de recunoaștere facială pentru a împiedica accesul hotilor în magazine. Aceștia sunt listați într-o bază comună, accesibilă, iar la intrarea într-un magazin ar putea fi blocați, chiar dacă nu au mai călcat prin acel shop vreodată. (Cnet)

10. Netflix testează un abonament ieftin, cu acces doar de pe mobil, în India. Costul este la jumătate față de cel pe care indienii trebuie să-l plătească în acest moment. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
8,9 milioane de smartphone-uri cu Android sunt vândute cu un malware preinstalat de 50 de producători diferiți – Cronica de Tehnologie
$407.6 milioane s-au cheltuit în întreaga lume pe aplicații de Crăciun – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău