Cronica de Tehnologie – O companie deținută de Alphabet/Google va începe livrările cu drone în Australia

1. Wing, companie deținută de Alphabet, a primit undă verde pentru a opera un serviciu de livrări cu drona în Canberra, capitala Australiei. Serviciul debutează cu o versiune nouă, mai silențioasă, de drone, după ce în perioada testelor localnicii s-au plâns de zgomotul făcut de acestea. (ABC)

2. Facebook anunță că va folosi inteligența artificială pentru ca profilurile utilizatorilor decedați să nu mai apară în diverse secțiuni ale site-ului, acolo unde prezența acestora ar putea crea situații neplăcute pentru rude sau prieteni. Totodată, Facebook va lansă o secțiune numită Omagiu, în care vor fi grupate postările făcute în memoria celor decedați. (Facebook)

3. Google lansează Cloud Services Platform în versiune finală. Soluția, care oferă o serie de servicii modulare pentru stocare, analiză și învățare mecanică, folosește aceeași infrastructură ca și propriile servicii ale companiei și este compatibilă cu Azure și Amazon Web Services. (TechCrunch)

4. Funcția Watch Party este folosită în cadrul anumitor grupuri de Facebook pentru a viziona filme piratate. Lansată la nivel global anul trecut, Watch Party permite utilizatorilor să urmărească și să comenteze împreună conținutul video pe care îl vizionează în același timp. (Profit.ro)

5. Serverele portofelului de Bitcoin Electrum au fost atacate folosind o rețea sofisticată compusă din peste 140.000 de botnet-uri. Atacul a urmărit înlocuirea software-ului original cu o versiune modificată, cu scopul de a fura monedele virtuale. (The Next Web)

6. Un student din Londra care a câștigat cel puțin câteva sute de mii de Lire șantajând vizitatorii site-urilor pentru adulți a fost condamnat la închisoare. Pe numele lui Zain Qaiser, care a primit o pedeapsă de peste 6 ani de închisoare, au fost găsite £700,000, însă se bănuiește că rețeaua acestuia ar fi cumulat peste £4 milioane. (BBC)

7. Utilizatorii dispozitivelor mobile Apple au ajuns să se limiteze în principiu în a instala aplicațiile cunoscute, care există în App Store de câțiva ani, și sunt mult mai rar tentați să încerce aplicații noi. În comparație cu 2014, este 28 de ori mai greu pentru o aplicație nouă să ajungă în topuri. (Medium)

8. Peste o treime din americanii care au cumpărat în Q4 2018 smartphone-urile Pixel 3 și OnePlus 6T au fost anterior posesorii unui dispozitiv Samsung. Mai puțin de 20% dintre aceștia au făcut trecerea de la un iPhone. (Counterpoint Research)

9. Facebook va apela la inteligența artificială pentru a crea o hartă globală a densității populației. Compania americană va face publice hărțile pe care le va crea și spune că acestea vor fi utile în situații de urgență precum dezastrele ecologice sau vaccinarea populației în cazul epidemiilor. (The Verge)

10. Fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin nu au fost prezenți la niciuna din întâlnirile interne ale companiei din ciclul „Thank God it’s Friday” de anul acesta. Este cea mai lungă perioadă de absență a celor doi din istoria companiei. (BuzzFeed News)

Ți-ar mai putea plăcea
Cea mai nouă versiune de Firefox blochează trackerele rețelelor sociale – Cronica de Tehnologie
Ford va folosi tehnologia Google pentru funcțiile de conectivitate și infotainment ale mașinilor sale – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău