Cronica de Tehnologie – O nouă vulnerabilitate gravă descoperită în procesoarele Intel

1. Google unifică toate funcțiile de travel într-un nou site, numit Trips. Acesta grupează funcțiile de căutare a biletelor de avion, rezervarea camerelor de hotel și descoperirea destinațiilor. Există inclusiv o secțiune în care sunt vândute pachete de vacanță. (Profit.ro)

2. O nouă vulnerabilitate gravă, care duce la accesarea datelor sensibile, a fost descoperită în procesoarele Intel lansate din 2011 până în prezent. Sunt afectate modelele Xeon, Broadwell, Sandy Bridge, Skylake, Haswell, Kaby Lake, Coffee Lake, Whiskey Lake Cascade Lake și mai vechile Atom. Alături de Intel, au lansat deja update-uri pentru sistemele și soluțiilor lor software Apple, Amazon, Microsoft, Google și Mozilla. (Profit.ro)

3. Walmart anunță un nou program de livrări “next day” pentru peste 200.000 de produse. Programul ar trebui să acopere 75% din teritoriul Statelor Unite până la finele anului și este răspunsul companiei la serviciul de livrări într-o singură zi anunțat luna trecută de Amazon pentru abonații Prime. (CBNC)

4. Microsoft avertizează cu privire la o vulnerabilitate gravă care afectează versiunile mai vechi de Windows și lansează un update de securitate pentru Windows XP. Windows 10 și Windows 8 nu sunt afectate. (The Verge)

5. Samsung dezvoltat o tehnologie nouă de construire a procesoarelor care aduce un spor de viteză de 35% și o reducere la jumătate a consumului de energie. Cipurile micșorate la 3 nanometri vor începe să fie produse în 2020, urmând să fie integrate în smartphone-uri și alte dispozitive un an mai târziu. (Cnet)

6. Jeff Bezos a operat un excavator pentru a inaugura lucrările la un hub pentru Amazon Prime Air. Proiectul în valoare de $1.5 miliarde va fi deschis în 2021 și va crea 2.000 de locuri de muncă.

7. Serviciul matrimonial Match lansează AskMatch, o facilitate prin care utilizatorii plătitori sunt puși în legătură cu un “antrenor de dating”. Antrenorul îi va ajuta pe utilizatori cu sfaturi și va răspunde la întrebările acestora privind întâlnirile amoroase. (Engadget)

8. Google va plăti până la $500 unora dintre utilizatorii de smartphone-uri Pixel, ca urmare a unei înțelegeri pentru încetarea unui proces în care a fost acuzat că a vândut cu bună știință telefoane defecte. Sunt vizate modelele Pixel și Pixel XL vândute înainte de 4 ianuarie 2017. Google ar putea plăti în total daune de $7.25 milioane. (The Verge)

9. Eurosport va difuza turneul de grand slam Roland-Garros în format Ultra HD. Formatul va fi disponibil doar în Germania și doar pentru meciurile desfășurate pe arena Phillipe Chatrier. (BroadbandTVNews)

10. Samsung Pay are peste 14 milioane de utilizatori în Coreea de Sud, unde a operat tranzacții în valoare de aproximativ $33.65 miliarde. 80% din plățile offline realizate în această țară au folosit anul trecut Samsung Pay. (SamMobile)

Bonus: YouTube Premium și YouTube Music sunt disponibile oficial în România. Abonamentul la serviciul de streaming video costă 26 de lei pe lună, în vreme ce YouTube Music are același preț cu Play Music, serviciul pe care îl înlocuiește: 22 de lei. (Profit.ro)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Google a prezentat flagship-urile Pixel 6 și Pixel 6 Pro – Cronica de Tehnologie
În 13 țări, utilizatorii petrec cel puțin patru ore pe zi folosind aplicațiile mobile – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău