Cronica de Tehnologie – Tesla Model Y a fost fotografiat in nordul Californiei

1. Un prototip Tesla Model Y a fost fotografiat în nordul Californiei. Când a fost prezentat oficial, Tesla a anunțat că Model Y va costa începând de la $39,000. Între timp, compania a decis să crească prețul, care pornește pe site-ul oficial de la $48,000. (Electrek)

2. Orange a cumpărat SecureLink cu €515 milioane. Startup-ul olandez, fondat în 2003, dezvoltă soluții de securitate pentru companii care vizează accesul de la distanță și rețelele enterprise. (ZDNet)

3. Startup-ul din zona inteligenței artificiale Clarifai concediază 20% din angajați, inclusiv managerul de produs. Clarifai spune că disponibilizările fac parte dintr-un proces de realocare a resurselor în vederea eficientizării companiei. (The Information)

4. Elon Musk a publicat o imagine cu cei 60 de sateliți pregătiți pentru transportul pe orbită în 15 mai în cadrul proiectului Starlink. Va fi cel mai greu transport realizat de SpaceX și prima misiune internă a SpaceX cu racheta Falcon 9. (Teslarati)

5. Un studiu privind Dark Web desenează o imagine grotească a internetului ascuns de indexarea motoarelor de căutare. Haotice și nesigure sunt principalele epitete prin care sunt descrise site-urile din Dark Web în urma studiului. (RecordedFuture)

6. Stația americană a rețelei Russia Today a difuzat un reportaj despre presupusele efecte negative asupra sănătății pe care le are tehnologia 5G. Intitulat ‘Experiment on Humanity’, reportajul televiziunii leagă 5G-ul de cancer, infertilitate, autism și Alzheimer. (NY Times)

7. Nest a încetat să mai existe ca o companie independentă, devenind un sub-brand Google. Ecosistemul construit de Nest, inclusiv conturile utilizatorilor și firewall-ul sunt istorie. Google vrea să înlocuiască Nest cu Google Assistant. (Digital Times)

8. Spitalele din Statele Unite fac presiuni asupra producătorilor de echipamente medicale pentru îmbunătățirea securității. Atacurile din ultimii ani au determinat unele spitale se refuze atribuirea licitațiilor când au constatat lipsa funcțiilor de securitate ale echipamentelor. (WSJ)

9. Neuralink a primit o finanțare de $39 milioane. Neuralink este unul dintre proiectele misterioase ale lui Elon Musk, care cercetează interfețe creier – computer. (Business Standard)

10. Un experiment realizat în Statele Unite cu unul dintre cele mai puternice lasere din lume și evaluat în spectrul razelor X a fost folosit de cercetători pentru a afla ce se poate întâmpla cu apa în condiții extreme. Experimentul demonstrează existența unei forme bizare a apei, numită gheață supersonică. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul atacurilor DDoS pentru recompensă a crescut anul trecut cu 29% comparativ cu 2019 – Cronica de Tehnologie
Cel mai popular tracker de BitTorrent din România, Filelist, se va închide în ianuarie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău