Cronica de Tehnologie – Trump: „Google este dispus să lucreze pentru armata americană”

1. Șeful Google, Sundar Pichai, s-a întâlnit cu președintele american Donald Trump pentru a discuta despre contractele companiei cu Guvernul american. Trump a scris pe Twitter că Google este dispus să lucreze pentru armata americană, nu pentru cea chineză și că întâlnirea a decurs foarte bine. (The Verge)

2. A doua generație a căștilor wireless Apple AirPods creează o primă impresie pozitivă. Suportul pentru asistentul digital Siri și încărcarea wireless compatibilă cu răspânditul standard Qi sunt punctele forte ale noii versiuni. (9to5mac)

3. Prestigiosul Turing Award va premia trei personalități din domeniul inteligenței artificiale pentru descoperirile făcute anul trecut. Cei trei sunt Geoffrey Hinton (Google), Yann LeCun (Facebook) și Yoshua Bengio, care a colaborat atât cu IBM, cât și cu Microsoft pentru diverse proiecte din sfera AI-ului. (Profit.ro)

4. Facebook va elimina conținutul care susține ideologiile naționalismului alb respectiv supremației albe. Utilizatorii care vor încerca să posteze acest gen de conținut vor fi redirecționați automat către pagina unei organizații non-profit care ajută oamenii să părăsească acest gen de grupări. (Motherboard)

5. Federal Trade Commission a amendat cu mai multe milioane de dolari patru companii care trimit automatizat mesaje preînregistrate (robocalling). Cele patru companii, care sunt acuzate că au trimis ilegal milioane mesaje, au fost de acord să plătească amenzi cuprinse între $500,000 și $3.64 milioane. (The Verge)

6. BitTorrent relansează serviciul de live video streaming BitTorrent Live. Noua versiune, care nu este încă disponibilă dar își caută beta testeri, ia forma unei aplicații sociale pentru Android și iOS, care va permite utilizatorilor să creeze și să partajeze conținutul video cu persoane ce au interese similare. (Venture Beat)

7. Passport Health, o organizație non-profit din Statele Unite, vrea să folosească inteligența artificială pentru a reduce numărul nașterilor premature și a îndruma viitoarele mame către centre de îngrijire specializate în prevenirea și gestionarea factorilor de risc. (Wired)

8. Mailchimp a cumpărat LemonStand, unul dintre concurenții Shopify, pentru a integra mai multe facilități de comerț electronic în propria platformă. LemonStand anunțase anterior că își va sista serviciile începând cu 5 iunie. (TechCrunch)

9. Poliția din New York a dezvoltat un algoritm de inteligență artificială care analizează crimele din oraș și identifică tipare. Tehnologia folosită încă din 2016 se numește Patternizr și ajută la arestarea mai rapidă a suspecților cu ajutorul tiparelor identificate de AI. În medie, Patternizr procesează 600 de plângeri pe săptămână. Numai anul trecut au fost angajați peste 100 de analiști civili pentru a lucra cu acest software. (Governing)

10. Office Depot a fost de acord să achite compensații totale de $35 milioane după ce a fost acuzată că și-a păcălit clienții că sunt infectați cu malware pentru ca aceștia să cumpere servicii de reparații furnizate de companie. Angajații erau obligați de procedurile interne ale companiei să folosească programul PC Health Check PC pentru a mima o infecție cu malware, după care sugerau curățarea calculatoarelor contra cost. (Bleeping Computer)

Bonus: Asus a fost avertizată în urmă cu două luni cu privire la posibilitatea infectării utilizatorilor prin intermediul software-ului de actualizare automată a calculatoarelor vândute de compania taiwaneză. Parola unui angajat Asus a fost găsită într-o arhivă disponibilă pe GitHub, parolă care putea fi folosită pentru a accesa rețeaua internă a companiei. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon lansează Amazon Care, o clinică virtuală pentru angajați – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Divizia de drone de la Google a primit aprobarea guvernului american pentru a opera ca linie aviatică

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău