Cronica de Tehnologie – Uniunea Europeană alege tehnologia wireless ca standard pentru mașinile conectate

1.  Uniunea Europeană alege tehnologia wireless ca standard pentru mașinile conectate, aceasta fiind preferată în defavoarea tehnologiei 5G. Alegerea este văzută ca o victorie pentru Volkswagen, care a susținut folosirea wireless-ului. De partea cealaltă, 5G-ul era promovat de BMW și Qualcomm. (Reuters)

2. Guvernul din Marea Britanie oferă informații oficiale prin intermediul difuzoarelor inteligente cu Google Assistant și Alexa. Nu mai puțin de 12.000 de informații oficiale pot fi obținute întrebând asistentul digital. (Gov.uk)

3. Compania chineză de video streaming live pentru jocuri finanțată de Tencent, DouYu, s-a înscris pentru a fi listată la bursă în Statele Unite. Alături de Huya Inc. (care este listată la bursă în Statele Unite din mai 2018) DouYu International Holdings Ltd. este unul dintre cele mai mari servicii de tip Twitch din China. (Bloomberg)

4. Aplicația WiFi Finder, care facilitează descoperirea și accesul la rețele wireless, a expus parolele folosite de peste două milioane de rețele. Baza de date care conținea parolele urcate de utilizatori a fost stocată fără protecție și a putut fi descărcată de oricine. (TechCrunch)

5. Aplicația Galaxy Wearable, dezvoltată de Samsung pentru dispozitivele sale purtabile, suferă de un bug care împiedică utilizatorii să facă backup sau să instaleze aplicații. (Android Police)

6. Compania americană de imobiliare Zillow a lansat în Statele Unite și Canada o facilitate care permite vizionarea 3D a caselor cu ajutorul inteligenței artificiale. (VentureBeat)

7. Toate mașinile Tesla noi din seriile S, X și Model 3 folosesc noul computer al companiei care permite navigarea complet autonomă. Elon Musk a făcut cunoscut și faptul că chip-ul din următoarea generație este deja pe jumătate gata. (TechCrunch)

8. Viitoare legislație în materie de gaming din China va limita numărul de jocuri disponibile și va interzice anumite genuri. Jocurile de noroc precum și cele care includ imagini cu cadavre și sânge nu vor fi acceptate. (TechCrunch)

9. Producția modelului Audi E-tron, văzut ca unul din principalii concurenți pentru Tesla Model Y, este îngreunată din cauza stocurilor reduse de baterii și a producției de motoare care este afectată de grevele de la fabrica din Györ, Ungaria. (IBT)

10. Un hacker a furat mii de documente ale ambasadei Mexicului din Guatemala și le-a postat pe internet. Hacker-ul @0x55Taylor susține că a atenționat ambasada de vulnerabilitățile serverului dar a fost ignorat. Documentele sunt legate de activitățile consulare ale Mexicului în capitala Guatemalei. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință au descoperit căile celulare responsabile de longevitate – Cronica de Tehnologie
Google a lansat chatbot-ul Bard în Europa, inclusiv în România – Cronica de Tehnologie