Cronica diminetii – 29 de milioane de conturi afectate de atacul hackerilor asupra Facebook

1. Facebook a venit cu detalii despre atacul hackerilor anunțat acum două săptămâni, numărul conturilor afectate fiind mai mic decât cel anunțat inițial. Hackerii au accesat nume, adrese de e-mail şi numere de telefon de pe 29 de milioane de conturi. Dintre acestea, pentru 14 milioane de conturi au fost compromise și datele despre adresă, data de naştere, ultimele zece locuri în care au făcut ”check in” şi ultimele 15 căutări. Un milion de conturi au fost afectate, însă hackerii nu au obţinut informaţii din ele. Aplicațiile care foloseau facebook login pentru accesare și celelalte aplicații care aparţin facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger, nu au fost afectate. Pe acest link puteți vedea dacă contul dumneavoastră a fost afectat.

2. Naționala de fotbal Under21 a învins cu 2-0 Țara Galilor și mai are nevoie de un singur punct, marți, în meciul cu Liechtenstein, pentru a se califica la turneul final EURO 2019, de anul viitor, din Italia.

3. Curtea Constituţională a României a admis, parţial, sesizările transmise de Instanţa supremă, PNL, USR şi preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu proiectul legii pentru modificarea Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea legii privind organizarea judiciară. Cele mai multe prevederi care au alarmat opinia publică au fost respinse. Lista completă o găsiți în link. (Hotnews)

4. Maratonul Internaţional Bucureşti, care se desfăşoară în acest weekend, va afecta traficul rutier, mai multe artere din centrul Capitalei fiind blocate. Poliţiştii recomandă şoferilor să aleagă rute ocolitoare şi anunţă că şi mijloacele de transport în comun de pe traseul maratonului vor fi deviate. (News.ro)

5. Deși președintele Putin a anunțat că arma hipersonică ce poate trece de scuturile antiracheta este deja în producție de serie, serviciile secrete americane au aflat că rușii sunt încă în căutarea unui furnizor pentru o componentă din fibra de carbon care să reziste la căldura generată de reintrarea în atmosferă.   (CNBC)

6. Cifra de afaceri din comerţul en gros, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în august cu 6,7%, comparativ cu August 2017, dar într-un ritm mai scăzut faţă de cel din luna anterioară. (News.ro)

7. Piața auto din China, cea mai mare din lume, a scăzut în Septembrie cu 12%. Este a treia lună consecutivă în care piața scade, lăsând doar o creștere de 0.6% pe primele 9 luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. (Bloomberg)

8. Oficiali americani s-au întâlnit ieri, la Doha, în Qatar, cu o delegație a liderilor talibani din Afganistan, pentru a discuta despre o soluție care să pună capăt războiului ce durează de 17 ani. (Reuters)

9. AT&T a anunțat că va lansa, în trimestrul patru al anului viitor, un serviciu de streaming bazat pe contentul HBO și Warner, recent achiziționate. (Link)

10. Cercetătorii de la MIT au anunțat că lucrează la un material sintetic care consumă dioxidul de carbon din aer pentru a se întări și expanda, putând “să-și repare” astfel stricăciunile survenite. (Phys)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
PSD a câștigat alegerile parlamentare. Cea mai redusă prezența la vot de după 1989 – Cronica dimineții
România va prelua 10 migranți din Malta – Cronica dimineții