Cronica diminetii – Amazon, a doua companie dupa Apple care atinge o capitalizare de $1000 miliarde

1. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut aseară că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD ar fi benefică şi pentru partid, şi pentru ţară, dacă acesta nu îşi schimbă modul de lucru şi „nu renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane”. (News.ro)

2. Amazon a devenit a doua companie americană care a atins o valoare de piață de 1.000 de miliarde de dolari, repetând performanța înregistrată la începutul lunii trecute de Apple. (Profit.ro)

3. Profit.ro prezinta in exclusivitate proiectul legii lobby-ul. Conform proiectului, în influențarea deciziei instituțiilor publice, activitatea de lobby va viza totalitatea acţiunilor derulate de o companie în numele unui client şi în baza unui contract comercial acceptat de cele două părţi. (Profit.ro)

4. Pe 11 Septembrie se va lansa cartea ziaristului de investigații Bob Woodward despre Donald Trump, carte ce creionează portretul unui președinte incult, coleric și paranoic, pe care miniștrii și colaboratorii săi se străduiesc permanent să-l țină sub control, pentru a evita derapaje puternice. Potrivit declaratiilor culese de Bob Woodward, după atacul chimic din aprilie 2017 atribuit președintelui sirian Bashar al-Assad, Trump l-ar fi apelat pe generalul Mattis, ministrul Apararii, și i-ar fi spus că și-ar dori să îl ucidă pe dictator. “Let’s fucking kill him! Let’s go in. Let’s kill the fucking lot of them”, ar fi spus acesta. După ce a închis, Mattis s-ar fi întors spre un consilier și ar fi spus: „Nu vom face nimic din astea. Vom fi mult mai măsurați”. (Hotnews)

5. Instagram lucrează la o aplicație separată pentru shopping, care s-ar putea numi IG Shopping. Aplicația le va permite utilizatorilor să vizualizeze produsele brandurilor pe care le urmăresc și să le cumpere direct din aplicație. (TheVerge)

6. Miliardarul chinez, Richard Liu, fondatorul și CEO-ul siteului de ecommerce JD com, a fost arestat săptămâna trecută, în Minneapolis, sub acuzația de viol. El a fost eliberat sâmbătă și i s-a permis ulterior părăsirea țării, ieri fiind prezent la un eveniment în Beijing. (WSJ)

7. Serviciile de streaming de tipul Netflix, care operează în țările din Uniunea Europeană, vor fi obligate să aibă producție locala în proporție de minim 30% din catalog, conform unei legi care ar putea intra în vigoare în decembrie. Fiecare țară din UE va putea crește procentul până la 40%. (Variety)

8. Wikipedia a trimis o scrisoare către parlamentarii europeni care vor vota, săptămâna viitoare, din nou, legea copyrightului. La începutul lui Iulie legea a fost respinsă, din cauza celor două articole controversate, 11 și 13. (TechCrunch)

9. În New York sunt mai mult de 76.000 de lifturi. (FiveThirtyEight)

10. 70% din cele 1.1 milioane bilete de tren vândute zilnic în India sunt rezervate online. (MumbaiMirror)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
China construiește centrale pe cărbune care au o capacitate de șase ori mai mare decât ce construiește restul lumii la un loc – Cronica dimineții
Un milion de copii au fugit din Ucraina de la începutul invaziei – Cronica dimineții
Un comentariu
  • sept. 5,2018 la 2018-09-05T14:34:38+03:000000003830201809

    Acum ca am baut sampania celor 1000 de miliarde de dolari, e timpul sa ne intoarcem in „pivnita” sa facem putina ordine 🙂

    Salut!

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău