Cronica diminetii – ambasadorul SUA critica felul in care a fost adoptata Legea Offshore

1. Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat ieri că a îndemnat în mai multe rânduri Guvernul român să fie predictibil în ceea ce priveşte economia şi să fie transparent privind modificările care pot afecta investitorii şi a criticat modul în care Parlamentul a adoptat Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, el spunând că au fost încălcate toate principiile transparenţei şi negocierii şi că „este îndoielnic”. „Această lege a fost prezentată prima dată spre vot luni la ora 15.00 şi adoptată la 22.00”, a afirmat diplomatul american. (News.ro)

2. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, aseară, că liderul social-democrat Liviu Dragnea ar trebui să iasă public şi să explice de ce a semnat protocolul cu SRI, în perioada în care era ministru al Dezvoltării Regionale, pentru că altfel „mesajul pe care îl transmite public de multă vreme îşi pierde credibilitatea”. G4Media.ro a scris că liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnat în 2014, când era vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un protocol secret de colaborare cu SRI. (News.ro)

3. Legalizarea consumului de marijuana, în statul Colorado, a dus la o creștere de 6% a prețului caselor din cauza numărului mare de americani, din alte state, care au vrut să se mute aici. (WileyOnline)

4. Împrumuturile de nevoi personale acordate de companiile fintech americanilor erau, în 2010, sub 1% din total. Anul trecut au ajuns la 36% din total împrumuturi pentru nevoi personale acordate în SUA. (Bloomberg)

5. Vârsta liderilor principalelor patru partide din Spania:
Pedro Sánchez, Partidul Socialist, prim ministru, 46 ani
Albert Rivera, Ciudadanos, 38 ani
Pablo Iglesias, Podemos, 39 ani
Pablo Casado, Partidul Popular, 37 ani

6. Fortnite, jocul dezvoltat de Epic Games, a atins venituri de $1 miliard în mai puțin de un an de la lansare. (9to5Mac)

7. Un politician local din Austria a cerut înregistrarea evreilor ca și condiție pentru a putea cumpăra mâncare kosher. (Haaretz)

8. Sergio Marchionne, artizanul transformărilor grupului Fiat Chrysler, a fost înlocuit din poziția de CEO de către Mike Manley. Marchionne, 66 de ani, s-a retras din cauza problemelor de sănătate apărute după o operație. Manley a condus Jeep din 2009, reușind creșterea vânzărilor de la 300.000 mașini vândute în 2009, la peste 1.4 milioane anul trecut. (Reuters)

9. Conform datele trimise în raportul către bursa, eBay a plătit $573 milioane pentru a cumpăra Qoo10, un ecommerce ce operează în Japonia. (TechCrunch)

10. O femeie a născut în toaleta unui restaurant fast food din Texas după ce nu a mai reușit să ajungă la spital. Managerii restaurantului au decis să-i acorde copilului posibilitatea de a mânca gratuit pe viață și un job asigurat când va împlini 14 ani. (Abc7)

Cronica diminetii este sustinuta 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
Ursula von der Leyen a fost aleasă prima preşedintă a Comisiei Europene – Cronica dimineții
Sebastian Burduja regretă că PNL a susținut-o pe Clotilde Armand – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău