Cronica dimineții – Apple anunța vânzări mai slabe în cel mai important trimestru al anului din cauza pietei chineze

De astazi reiau publicarea cronicii de seara.

1. Apple a anunțat oficial că veniturile pe trimestrul care s-a terminat la 29 Decembrie vor fi de aproximativ $84 miliarde, sub estimările inițiale anunțate de companie, de $89-93 miliarde. CEO-ul Tim Cook a motivat scăderea în special din cauza vânzărilor mai slabe din China. Este pentru prima oară din 2002 când Apple își revizuiește negativ rezultatele. Acțiunile au scăzut cu 7+% după închiderea ședinței de tranzacționare. (WSJ)

2. Guvernul american este închis de 12 zile și Democrații nu par a ajunge la o înțelegere cu președintele Trump în privința bugetului pentru “zidul” de la granița cu Mexic. Din cauza opririi activității, parcurile naționale sunt blocate cu zeci de tone de gunoaie si cu toalete inchise. (USAToday)

3. SpaceLife Origin, o companie olandeză, vrea să trimită o femeie însărcinată, împreună cu o echipă de medici care să o asiste, în spațiu, pentru a naște, motivul fiind ca orice discuție despre colonizarea altor planete e inutilă fără să învățăm cum să ne reproducem în afara Pământului. Deadline-ul setat de companie pentru acest eveniment este 2024. (TheAtlantic)

4. Acțiunile Tesla au scăzut cu 9% după ce compania a anunțat că a livrat 90.700 mașini în trimestrul 4, sub estimarea de 92.000, și a redus cu $2000 prețul fiecărui model pentru a compensa scăderea subvenției guvenamentale oferită pentru cumpărarea de mașini electrice, intrată în vigoare la 1 Ianuarie. În 2018, Tesla a livrat 245.000+ mașini, mai mult decât a livrat în ultimii trei ani, 2015/2016/2017, cumulat (Axios). Tesla a închis 2018 cu o cotă de piață, pentru mașinile electrice, de peste 50% în Statele Unite, după numărul de mașini vândute, în timp ce la nivel de venituri, compania are peste 2/3 din piață (Link)

5. Numărul societăților comerciale și PFA-urilor intrate în insolvență a scăzut cu 6,54%, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, la 7.716. Cele mai multe firme și PFA-uri intrate în insolvență au fost înregistrate în București, respectiv 1.514, în scădere cu 16,68% față de aceeași perioadă din 2017, urmat de Bihor – 521 insolvențe, Timiș – 412, Iași – 399 și Constanța – 380. (Profit.ro)

6. România ar putea avea la finele acestui an încă 116 km de autostrada dați în folosință. Țara noastră se află, din punct de vedere al numărului total de km de autostradă, la nivelul Poloniei de acum 13 ani. (Digi24)

7. La mai bine de trei ani de la lansare, Windows 10 a depășit Windows 7 devenind cel mai instalat sistem de operare pe computerele personale, cu o cotă de piață de aproape 40%. Windows domină acest segment, cu peste 85% cota de piață, urmat de Mac cu 10+% și Linux. (VentureBeat)

8. Mary Meeker, cunoscută în special pentru prezentarea anuală despre “starea lumii” în tehnologie, ar putea fi prima femeie care va strânge $1+ miliard pentru recent lansatul său fond de investiții, numit Bond. (TechCrunch)

9. Fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher, împlinește astăzi 50 de ani. El nu a mai fost văzut în public de la accidentul suferit la ski în Decembrie 2013. Alte celebrități care împlinesc 50 de ani anul acesta: Jennifer Aniston, Javier Bardem, Jay-Z, Jennifer Lopez, Cate Blanchett, Gwen Stefani, Catherine Zeta-Jones, Matthew McConaughey.

10. Știrea pozitivă din 2018: În 1980 aproape jumătate din populația lumii trăia în “sărăcie extremă”, cu $1.9 sau mai puțin pe zi, iar pentru anul trecut estimările arată că procentul a scăzut la 8,6%. (WSJ)

Fotografia diminetii: familii care sarbatoresc trecerea in noul an in Auckland, Noua Zeelanda:

Cronica diminetii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
România avea, luni, depozitele de înmagazinare a gazului umplute la capacitate de 72,5% – Cronica dimineții
Pentru prima oară SUA a furnizat mai mult gaz natural Europei decât Rusia – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău