Cronica diminetii – Apple cumpara o companie din domeniul AR

1. Peste 10.000 de persoane au participat ieri, la Milano, la un miting “Europa fără ziduri”, ca răspuns la întâlnirea dintre prim ministrul ungar, Viktor Orban, și ministrul italian de interne și unul din liderii coaliției, Matteo Salvini.

2. Economia Statelor Unite a crescut cu 4.2%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, în trimestrul doi.

3. Armata siriană pregătește asaltul asupra Idlib, o regiune din nord vestul țării, ultima mare zonă controlată de rebeli. (Reuters)

4. Americanii au cheltuit aproape $20 miliarde pe jocuri în primele șase luni din acest an, o creștere de 40% față de anul trecut. Toate tipurile de jocuri sunt pe plus, dar cele pentru mobil cresc cel mai mult. Candy Crush Saga, Far Cry 5, Fortnite, God of War, PlayerUnknown’s Battlegrounds și Roblox sunt jocurile care au performat cel mai bine. (VentureBeat)

5. Apple a confirmat achiziția Akonia Holographics, o companie care produce lentile pentru ochelari AR. Achiziția transmite un semnal despre intenția Apple de a lansa un device pentru augmented reality. (Reuters)

6, Uciderea de către Germania a aproape 70.000 de băștinași din triburile coloniei Africa de Sud Vest, acum Namibia, între 1904 și 1908, ar putea fi, conform unor istorici, primul genocid al secolului XX. (NewStraitsTimes)

7. 42% dintre universitățile de top din lume au cel puțin un curs despre blockchain. (TNW)

8. La un an de la lansarea din Statele Unite, Facebook a lansat Facebook Watch, competitorul pentru YouTube, în Marea Britanie, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă, urmând ca serviciul să fie lansat în alte 21 de țări începând de luna viitoare. România nu este încă pe listă. O dată cu lansarea internațională, Facebook extinde “Ad Breaks”, adică posibilitatea de a insera reclame midroll sau preroll, către mai mulți publisheri. (TechCrunch)

9. Francezul Jean Richard de Latour (37 de ani) a fost numit în postul de CEO al Carrefour România, el preluând și poziția de administrator al lui Jean-Baptiste Dernoncourt, fostul General Manager, în cadrul companiei Artima, prin care retailerul francez administrează rețeaua de supermarketuri Market. (Profit.ro)

10. Sorana Cîrstea a rămas singura reprezentantă a României la US Open, după ce Irina Begu și Ana Bogdan au fost eliminae în turul 2. Sorana va juca mâine cu Maria Sarapova.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
USR PLUS și AUR au depus aseară moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu – Cronica dimineții
Zelenski: “Toate ţările din lume” trebuie să fie pregătite pentru posibilitatea ca Rusia să folosească armament nuclear tactic în Ucraina – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău