Cronica diminetii – Apple începe să investească în achiziția de filme

1. Conform unei analize realizate de organizația “Save the Children”, aproape 600.000 de copii, cu vârsta până într-un an și care trăiesc în zone de conflict, ar putea muri până la finele acestui an din cauza malnutriției. Organizația estimează că 4.5 milioane de copii cu vârsta până în 5 ani au nevoie de hrană, numărul lor crescând cu 20% în ultimii doi ani. Doar un copil din trei va primi resursele necesare pentru a supraviețui. (TheGuardian)

2. Modelul 3 de la Tesla a devenit, în August, cea mai bine vândută mașina, după veniturile generate, din Statele Unite. Deși din punct de vedere al numărului de mașini vândute Modelul 3 de la Tesla se află pe locul 5, în spatele unor modele de la Toyota și Honda, prețul dublu la vânzare face ca veniturile generate să fie mai mari decât ale concurenților. (CleanTechnica)

3. Gabriela Firea a declarat aseara, la Digi 24, că nu își dorește „sub nicio formă” preluarea președinției PSD și că le-a transmis colegilor săi că nu este „un pericol din acest punct de vedere”. Firea, care a declanșat de mai multe zile un atac împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, nu a exclus o candidatură independentă la Primăria Capitalei, în cazul în care ar pierde sprijinul social-democraților și dacă va constata că bucureștenii o doresc mai departe primar. (Hotnews)

4. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date în baza protocoalelor cu SRI sau a interceptărilor ilegale nu este suficientă, fiind necesară constituirea unei comisii formate atât din experţi juridici din România, cât şi din străinătate, „pentru a consolida obiectivitatea abordărilor care trebuie să revizuiască şi legislaţia, şi Codurile penale”. (News.ro)

5. Miss New York a câștigat titlul de Miss America în prima ediție, din istoria de 98 de ani a concursului, care s-a desfășurat fără proba costumului de baie, înlocuită de un moment pe scena în care concurentele au trebuit să răspundă întrebărilor puse de celelalte concurente. (AP)

6. 85%, adică aproape $800 milioane, din capitalizarea câștigată de IPO-urile tech începând cu 2012 a fost generată de Facebook, 56%, și Alibaba, 29%. (Link)

7. Astăzi se va lansa “Fear”, cartea lui Bob Woodward despre administrația președintelui Trump. Publisherul cărții a anunțat că a tipărit deja 1 milion de exemplare pentru a putea face față cererii. (CNN)

8. Divizia video Apple a cumpărat drepturile worldwide pentru două filme de familie, animația “Wolfwalkers,” realizată de studioul Cartoon Saloon, și documentarul “The Elephant Queen”. Nu e clar dacă Apple va intra în zona de distribuție filme sau își va lansa un serviciu similar cu Netflix. (Bloomberg)

9. Datele revizuite arată că economia Japoniei a crescut în trimestrul 2 cu 3%, cea mai mare creștere înregistrată în ultimii doi ani. Datele preliminare arătau o creștere de doar 1.9%. (CNBC)

10. Președintele Tanzaniei le-a cerut femeilor să renunțe la metodele contraceptive pentru că țara are nevoie să-și crească populația. John Magafuli a declarat că a văzut în Europa și în alte părți ale lumii efectele metodelor contraceptive, multe țări confruntându-se cu un declin al populației. Femeile din Tanzania au, în medie, cinci copii. (BBC)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Bucureștiul a generat în 2021 aproape un sfert din Produsul Intern Brut al României – Cronica dimineții
Ministrul Educației: Normele pentru începerea şcolii vor fi publicate în cursul zilei de marţi – Cronica dimineții
Un comentariu
  • sept. 11,2018 la 2018-09-11T10:50:06+03:000000000630201809

    […] Sursa Am scris de mi s-a terminat cerneala in tastatura despre Firea si scandalul Fake cu Dragnea si prietena ei Carmen Dan (Sebi, remember the times? :)) ). Ca s[ fiu tot timpul intampinat de specialisti care stiau ca nu e asa, ca Firea e dizident real, ca de fapt [ ] […]

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău