Cronica diminetii – Apple nu mai este o companie de $1000 miliarde

1. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituțional în România, a redus previziunea privind creșterea economiei românești în acest an, pe care o majorase în luna Mai. Astfel, potrivit celei mai recente estimări BERD, economia românească ar urma să crească cu 4,2% în 2018, în timp ce prognoza din primăvară indica un avans de 4,6%. Totodată, BERD a redus estimarea de creștere economică pentru anul viitor, de la 4,2% la 3,6%. (Profit.ro)

2. Apple și-a anunțat rezultatele pe trimestru 3 și trebuie remarcate trei lucruri: 1. prețul mediu de vânzare pentru iPhone a crescut de la $618, cât era în Q3 anul trecut, la $793, analiștii așteptându-se la $750; 2. Serviciile au generat venituri de $9,98 miliarde; 3. Compania are $237,1 miliarde în conturi. Veniturile au crescut cu 20%, până la $62,9 miliarde, iar profitul a fost de $14,1 miliarde. (Link)

3. Apple nu mai este o companie de $1000 miliarde după anunțarea rezultatelor pe trimestrul 3, prețul acțiunilor scăzând cu 6+%. (CNBC)

4. Guvernul Statelor Unite a publicat raportul final al unor studii făcute în ultimii 20 de ani care arată că radiațiile emise de telefoanele mobile pot genera șobolanilor mai multe tipuri de cancer. (Quarz)

5. Mii de angajați Google din toată lumea și-au părăsit ieri birourile timp de o oră pentru a protesta împotriva hărțuirilor sexuale și a felului în care compania a tratat aceste probleme. Purtând pancarde cu motto-ul original al companiei, “Don’t be evil”, femei și bărbați din Tokio, Singapore, Londra, New York, Seattle, San Francisco, Dublin, Mountain View au protestat față de tratamentul preferențial pe care compania l-a aplicat unor manageri de top, acuzați de hărțuire sexuală. Google a anunțat concedierea, în ultimii doi ani, a 48 de angajați din cauza acuzațiilor de hărțuire sau comportament sexual nepotrivit. (AP)

6. Spotify și-a anunțat rezultatele pe trimestrul 3: venituri de $1,3 miliarde, o pierdere de $6 milioane și 4 milione de noi abonați plătitori adăugați. Acțiunile au scăzut cu 10% după ce compania a anunțat că va sacrifica profitul pentru a putea susține creșterea. (Reuters)

7. Direcțiile regionale ale ANAF au inițiat licitații pentru un program masiv de înlocuire a computerelor la care lucrează angajații Fiscului. Marea majoritate a celor 24.000 – 25.000 de angajați ANAF ar urma să primească noi unități de lucru, desktopuri sau laptopuri, ce vor inlocui actualele pc-uri, multe din ele vechi de 10 ani. (Profit.ro)

8. Costul de achiziție al unui abonat plătitor pentru o aplicație a scăzut la jumătate față de anul trecut, de la $162+ la aproape $87.  (VentureBeat)

9. Cinci manuscrise de la Marea Moartă, testate de un institut german, sunt cel mai probabil false. Manuscrisele, care erau expuse în Muzeul Bibliei din Washington, au fost retrase și nu mai pot fi văzute de vizitatorii muzeului. (TheAtlantic)

10. Dinamo București a fost eliminată, după loviturile de departajare, în faza optimilor Cupei României la fotbal, de FK Csikszereda, o echipă din Liga 3. Si FCSB a părăsit competiția fiind învinsă de Dunărea Călărași.

Fotografia diminetii (sursa):

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Trump: as fi dispus sa inchid guvernul daca democratii nu voteaza pentru securizarea granitelor
Cronica dimineții – America unită la funeraliile fostului președinte George H.W. Bush
Un comentariu
  • Nicu
    nov. 2,2018 la 2018-11-02T09:28:54+02:000000005430201811

    Punctul 6 e foarte interesant. Pentru o companie care se respecta conteaza cresterea, nu valoare actiunilor pe Bursa.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău