Cronica diminetii – Apple@$1000 miliarde

1. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat aseară că rectificarea bugetară de la jumătatea acestui an este una pozitivă, în condiţiile în care au existat încasări suplimentare de 6 miliarde de lei la bugetul statului, după primele şapte luni, iar Produsul Intern Brut din acest an este aşteptat să atingă valoarea de 945 miliarde de lei. Administraţia Prezidenţială, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul pentru Protecţie şi Pază se numără printre instituţiile de la care au fost tăiate fonduri la rectificarea bugetară. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că bugetul de pensii a fost suplimentat cu peste 850 milioane de lei la prima rectificare bugetară din acest an, iar sănătatea, educaţia şi transporturile au primit mai mulţi bani. Ministerul de Interne primeşte în plus 366,1 milioane de lei, iar administraţiile locale peste 1,1 miliarde lei. (News.ro)

2. Apple a devenit prima companie listată pe bursa americană ce atinge o valoare de $1000 miliarde. (CNNMoney)

3. Tesla a anunțat că în Iulie, în SUA, vânzările Modelului 3 au depășit vânzările cumulate de BMW Seria 3, Audi A4, Mercedes C-Classe și Lexus IS.

4. Unul dintre donatorii importanți ai președintelui Trump a acceptat să-i plătească $10 milioane, onorariu de succes, fostului avocat al președintelui, Michael Cohen, dacă acesta reușește să obțină fonduri, inclusiv un împrumut de $5 miliarde de la guvernul american, pentru o centrală nucleară din Alabama. Contractul a fost semnat în Aprilie. (WSJ)

5. Scăderea lirei turcești în raport cu dolarul american a continuat ajungând ieri la cel mai jos nivel. Cumulativ, lira a scăzut 4.9% săptămâna aceasta, de la începutul anului scăderea fiind de 34.3%. SUA a impus sancțiuni pentru doi dintre miniștrii guvernului, cel al Justiției și cel al Internelor, ca represalii pentru neeliberarea pastorului american Andrew Brunson. (FT)

6. Heineken a anunțat că a ajuns la un acord pentru a-și vinde operațiunile din China, preluând în același timp 40% într-o firmă controlată de cel mai mare producător de bere chinez, China Resources Beer. Tranzacția este evaluată la $3.1 miliarde. China este cea mai mare piață de bere din lume, brandul Snow al celor de la China Resources Beer fiind cea mai vândută bere worldwide. (Reuters)

7. Universitatea de Medicină din Tokio a modificat, începând cu 2011, rezultatele examenelor de admitere pentru a avea mai puține femei, oficialii universității considerând că femeile, după ce se mărită și fac copii, nu-și mai pot îndeplini obligațiile ca medic de urgență. Măsura a fost luată după ce numărul femeilor admise a început să crească. “Este un rău necesar” a fost explicația managerilor care au luat această decizie. (Quarz)

8. Germanii păstrează din ce în ce mai mulți bani “la saltea”. Conform Barkow Consulting, peste 200 miliarde euro, un record, se aflau în trimestrul doi în casele germanilor, ceea ce înseamnă o medie de 2449 euro/persoană. (Twitter)

9. Dragoş Pătraru a declarat că emisiunea „Starea Naţiei” va reveni pe micile ecrane din 20 august, la Prima TV. (News.ro)

10. “I have a secret, my father is Steve Jobs.”, selecții din cartea pe care Lisa Brennan-Jobs o va publica în Septembrie. Lisa este primul copil a lui Steve, pe care inițial nu a vrut sa-l recunoască. (VanityFair)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
România cheltuie anual 493 euro pentru sănătatea fiecărui cetățean, cel mai puțin din UE – Cronica dimineții
Isărescu: Estimările arată o scădere de 14% a economiei în trimestrul 2 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău