Cronica dimineții – Austria devine a două țară din UE, după Franța, care va introduce o taxă digitală

1. Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, consideră că România este bine pregătită din punct de vedere tehnic, dar ”nu a înţeles sarcina” asigurării Preşedinţiei Consiliului UE. Preşedintele Comisiei Europene a declarat că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles încă pe deplin „ce înseamnă să prezidezi ţările UE”. (News.ro)

2. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a avertizat băncile că dacă nu vor scădea ROBOR și vor urca dobânzile pentru români vor urma noi măsuri împotriva lor. Declarațiile au fost făcute aseară, într-o emisiune la România TV. „Abia aşteptăm să vedem un astfel de fapt. Va urma altă serie de măsuri”, a susținut Eugen Teodorovici. (Hotnews)

3. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat ieri că țara sa va introduce o taxă asupra giganților din domeniul digital, după ce Franța a comunicat aplicarea unei măsuri similare de la 1 ianuarie și în contextul discuțiilor privind adoptarea unei taxe pe economia digitală la nivelul Uniunii Europene. (Profit.ro)

4. Aproximativ 63.000 de români au încercat să se împrumute de la banci pentru a-și cumpăra o locuință în primele nouă luni din acest an, cu aproape 13% mai puțini decât în perioada similară a anului trecut. Cei mai mulți provin din București, Ilfov și Cluj, iar cei mai puțini din Caraș-Severin, Covasna și Harghita. (Profit.ro)

5. Ministrul Comerțului din Marea Britanie, un suporter al ieșirii din UE, a declarat că dacă Parlamentul va respinge acordul cu UE sunt 50% șanse ca Brexitul să fie oprit. Conform acordului, la 29 Martie, Marea Britanie va ieși din UE. (Reuters)

6. Pacienții români vor putea desemna o persoană care să aibă acces la datele confidențiale privind starea de sănătate personală, atât în timpul vieții, cât și în cazul unui eventual deces. (Profit)

7. Până când un copil împlinește 13 ani, companiile de tehnologie care au model de business bazat pe publicitate vor colecta 72 milioane de date despre acesta. (NBCNews)

8. Vietnamul a depășit Singapore devenind țara din Asia de Sud Est cu cele mai mari volume strânse pe bursa de noile companii listate. Cele 5 IPO-uri din Vietnam au strâns $2,6 miliarde, în timp ce cele 13 listari din Singapore au strâns $500 milioane. Singapore a fost depășită și de Thailanda și Indonezia. (CNBC)

9. Evaziunea fiscală din Statele Unite se situează la $450-500 miliarde pe an. Comparativ, în România estimările în privința evaziunii sunt la 20 miliarde euro pe an.

10. Programa școlară după care se fac cursurile de educație sexuală din Coreea de Sud conține afirmații că: “femeile trebuie să se îngrijească, iar bărbații trebuie să-și îmbunătățească situația financiară” si “bărbații care cheltuie mult pe întâlniri este natural să încerce să compenseze banii cheltuiți, ceea ce poate duce la violuri”. (TheGuadian)

Cronica diminetii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Săptămâna trecută, 5,2 milioane de persoane, un record, au fost diagnosticate cu Covid-19, la nivel global – Cronica dimineții
Un copil de şase ani a fost salvat după 137 de ore sub dărâmături – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău