Cronica dimineții – Bianca Andreescu a câștigat turneul de tenis de la Indian Wells

1. Bianca Andreescu (18 ani), reprezentantă a Canadei, dar cu origini românești, este cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat turneul de la Indian Wells de la Serena Williams încoace. Americanca a reușit performanța în 1999, când avea 17 ani. (NYTimes)

2. Creșterea economică ridicată din 2016 și 2017 a dus la reducerea decalajului față de media Uniunii Europene. Regiunea București-Ilfov este cea mai dinamică și cea mai dezvoltată și a atins în 2017 un nivel al produsului intern brut per capita ajustat egal cu cel al Macroregiunii Bavaria din Germania și peste cel al Regiunii Budapesta. O dinamică ridicată are și Regiunea de Vest în ultimii ani. De cealaltă parte, Regiunea Nord-Est, compusă în mare parte din județe din Moldova, rămâne printre cele mai sărace din Europa și chiar cu mult sub media țării. (Profit.ro)

3. Liviu Dragnea trebuia să se prezinte astăzi la Înalta Curte, în procesul privind angajările fictive la Protecţia Copilului Teleorman, însă este internat în spital. Liderul PSD are dublă hernie de disc şi va rămâne internat pentru câteva zile, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, la Antena 3. În cursul serii, el a spus că medicii urmau să decidă dacă Dragnea va fi operat. (News.ro)

4. Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că SUA va refuza sau va revoca vizele anchetatorilor de la Curtea Internațională de Justiție care vor încerca să ancheteze eventuale abuzuri comise de armata americană în Afganistan. Pompeo a mai declarat că de același tratament ar putea beneficia și cei care anchetează Israelul. (AP)

5. Exporturile japoneze au scăzut, pentru a treia lună consecutivă, în Februarie, cu 1,2%, comparativ cu luna similară din 2018. (Reuters)

6. Lyft, concurentul Uber în Statele Unite și Canada, are în plan să obțină o evaluare, la listarea pe bursă, cuprinsă între $21 și $23 de miliarde. (WSJ)

7. Procentul celor care cred că roboții și computerele vor înlocui munca depusă de oameni, în următorii 50 de ani (Link):
🇬🇷Grecia 91%
🇯🇵Japonia 89%
🇨🇦Canada 84%
🇦🇷Argentina 82%
🇵🇱Polonia 79%
🇧🇷Brazilia 79%
🇿🇦Africa de Sud 73%
🇮🇹Italia 73%
🇭🇺Ungaria 66%
🇺🇲SUA 65%

8. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a folosit imagini blurate cu atacul din Noua Zeelandă, la un miting electoral din sudul Turciei, atacând Opoziția, în perspectiva alegerilor locale de la finalul lunii. (NYTimes)

9. MySpace a pierdut, la migrarea către servere noi, toate melodiile uploadate pe platforma în primii 12 ani de funcționare, 50 milioane piese de la 14 milioane de artiști. (Link)

10. Australienii au donat $11.000 pentru un adolescent care i-a spart un ou în cap unui senator de extremă dreapta. Banii sunt necesari pentru plata avocaților, suma cerută fiind de $2000. Adolescentul l-a atacat pe senator după ce acesta a făcut mai multe comentarii deplasate la adresa musulmanilor chiar după atacul de la moscheile din Noua Zeelandă. (Bloomberg)

Fotografia dimineții – Proteste la Belgrad, Srđan Suki/EPA:

Promo: Cu peste 100 de premii câștigate, Volvo XC90, cel mai premiat SUV al secolului, este disponibil până la 31 martie 2019 în ediție limitată, cu 5 Pachete de opționale incluse, roți de iarnă și Avantaj Client de 11.500 € +TVA. Detalii aici. 

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educaţiei a propus ca anul şcolar 2022-2023 să înceapă în 5 septembrie – Cronica dimineții
Ministrul de Interne: Analizăm o relaxare a restricţiilor pentru persoanele peste 65 de ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău