Cronica diminetii – China foloseste LinkedIn pentru a recruta spioni americani

1. Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie, a anunţat aseară, la Neptun, liderul PSD, Liviu Dragnea. Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. (News.ro)

2. Nestle a lansat un program în Japonia prin care le recomanda clienților ce să mănânce în funcție de ADN. Cele aproximativ 100.000 de persoane care participă la acest experiment au primit un kit de colectare a ADN-ului și acces la o aplicație unde să poată posta fotografii cu ce mănâncă, Nestle urmând să le trimită recomandări. (Quarz)

3. Bono și-a pierdut complet vocea în timpul concertului pe care U2 l-a susținut aseară, în Berlin. Artistul, care a rămas fără voce în timp ce cânta a patra melodie din concert, “Red Flag Day”, a cerut inițial o pauză de 30 de minute, ulterior trupa anunțând că spectacolul a fost anulat. (BBC)

4. În doar 20 de ani, companiile low cost au câștigat între 42 și 45% din piața europeană a zborurilor. (Link)

5. FBI-ul ar fi încercat să-l recruteze, ca informator, pe oligarhul rus Oleg Deripaska între 2014 și 2016. Deripaska, unul dintre oligarhii apropiați de președintele Putin, a refuzat oferta. (NYTimes)

6. SUA a acuzat China că se foloseste de conturi false pe LinkedIn pentru a recruta potențiali spioni din rândul oficialilor americani sau ai angajaților ce pot avea acces la secrete. Marea Britanie și Germania au trimis avertizări similare, în trecut. (Reuters)

7. Poliția din Kuweit a închis un magazin care vindea pești deoarece peștilor li se lipeau ochi falși peste ochii adevărați pentru a-i face să arate mai proaspeți. (Link)

8. Airbnb a dat în judecată primăria New York pentru a bloca o inițiativă legislativă, votată în Iulie, care-i obliga să furnizeze lunar adresele locațiilor aflate pe platforma precum și datele clienților care închiriază locuințe în NY. Autoritățile locale au motivat legea prin faptul că două treimi din listarile Airbnb pentru New York sunt ilegale. (Recode)

9. Analiza: A Hungarian-Italian bromance could become Europe’s Trojan horse (CNN)

10. Un studiu publicat în 2012 arată că există o strânsă legătură între scăderea natalității în Brazilia și telenovelele produse de televiziunea Globo. Cercetătorii au descoperit că în zonele unde Globo putea fi recepționata, natalitatea a scăzut. (Link)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Bucureștiul este orașul cu cele mai aglomerate dimineți, în trafic, din lume – Cronica dimineții
Rareş Bogdan: Partidul Naţional Liberal doreşte creşterea pensiilor cu 16% – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău