Cronica diminetii – Comisia Europeana vrea respectarea legilor UE in domeniul justitiei

1. Comisia Europeană a anunţat că nu va ezita să ia măsurile care se impun pentru a se asigura că modificările aduse Codului penal respectă legile Uniunii Europene în domeniul justiţiei. (News.ro)

2. Câteva mii de persoane au protestat aseara în Piaţa Victoriei si in alte orase din tara, nemulţumite de adoptarea modificărilor la Codul Penal. Oamenii au scandat lozinci împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea. Traficul a fost restricţionat, după ce manifestanţii au ocupat o parte a carosabilului. La faţa locului au fost mobilizate dispozitive numeroase de jandarmi, iar la un moment dat au existat altercaţii cu jandarmii. Potrivit Jandarmeriei, patru manifestanţi au fost duşi la Poliţie după ce au forţat dispozitivul de jandarmi şi au aruncat cu diverse obiecte către ei. Instituţia precizează că doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor. (News.ro)

3. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat la Parlament, presat de ziariști cu întrebări despre ipoteza modificării Codului Penal „cu dedicație” pentru dosarele în care este implicat, că îl preocupă mult mai mult proiectul de lege privind operațiunile petroliere offshore din Marea Neagră și a sugerat că unele „servicii” și „interese majore” străine subminează demersul. (Profit.ro)

4. Simona Halep va juca astăzi, în jurul orei 17.00, în turul doi la Wimbledon, contra sportivei chineze Saisai Zheng, locul 126 WTA. Caroline Wozniacki, locul 2 mondial, a fost eliminată ieri în turul doi ceea ce înseamnă că Simona va rămâne numărul 1 mondial și după acest turneu.

5. Producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC va concedia 1500 de angajați. (CNN)

6.  Goldman Sachs are mai mulți programatori decât Facebook, iar numărul lor a depășit 25% din total angajați. (BusinessInsider)

7. Procentul copiilor decedați înainte de a împlini 5 ani, comparație între 1950 și 2015:
Africa: 32% ➘ 8%
Asia: 25% ➘ 3.5%
World: 23% ➘ 4.5%
America Latină: 20% ➘ 2%
Europa: 11% ➘ 0.6%
America de Nord: 4% ➘ 0.6%

8. Râurile și izvoarele acoperă mult mai mult din suprafața planetei decât au estimat geologiștii. Un studiu făcut cu ajutorul sateliților a arătat că aproape 800.000 km2 din planeta este acoperită de râuri și izvoare, cu 44% mai mult decât estimarea anterioară. România are o suprafață de +238.000 km2. (Gizmodo)

9. Norwegian Consumer Counsil, organizație finanțată de guvernul norvegian, acuză Google și Facebook că manipulează utilizatorii pentru a le prelua datele și creează un fals sentiment al controlului datelor în timp ce îi ghidează pe useri către alegeri care le limitează de fapt controlul. Studiul vine în contextul introducerii GDPR începând cu 25 Mai. (TechCrunch)

10. Americanii mănâncă, pe 4 iulie, hotdog de $62 milioane, chipsuri de $92 de milioane și pepene roșu de $160 milioane. (CNN)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Lanț uman format aseară în București pentru a marca împlinirea a cinci ani de la tragedia Colectiv – Cronica dimineții
Sondaj: Nicuşor Dan ar avea aproape nouă procente peste Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău