Cronica diminetii – Companiile americane au ajuns la $6300 miliarde datorii

1. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-ar fi spus premierului Ungariei, Viktor Orban, într-o discuție despre migranți, în timpul crizei din 2015, când Merkel și-a susținut poziția de a nu închide granițele: “I’ve lived behind a wall once in my life and have no desire to do so again.” (NewStateman)

2. Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul doi la Wimbledon, în timp ce Irina Begu și Gabriela Ruse au fost eliminate. Ruse, venită din calificări, și aflată la primul turneu de grand slam, a ratat 6 mingi de meci cu poloneza Agneiszka Radwanska.

3. Companiile americane au ajuns să aibă datorii în suma totală de $6300 miliarde, cea mai mare valoare atinsă vreodată. (CNNMoney)

4. Tiger Global Management va investi $600 milioane în producătorul de țigări electronice Juul. În total Juul va ridica $1 miliard la o evaluare de $16 miliarde. (TheInformation)

5. O organizație ecologistă din Polonia a primit o factură de 3000 euro după ce GPS-ul pe care-l montaseră pe o barză, pentru a-i urmări migrația, a fost spart, iar sim-ul a fost utilizat pentru 20 de ore de convorbiri telefonice. Barza a zburat aproape 6000 de kilometri până în estul Sudanului unde polonezii i-au pierdut urma. (BBC)

6. Mai mulți utilizatori au raportat că aplicația nativă de trimis mesaje din telefoanele Samsung a expediat fotografii către contacte din agenda alese aleator. Samsung a anunțat că investighează bug-ul. (Gizmodo)

7. Anul trecut Ikea a angajat mai mulți designeri africani, iar luna aceasta a dezvăluit primele piese rezultate din această colaborare. Colecția se va numi Överallt, ceea ce înseamnă “everywhere” în suedeză. (Quarz)

8. Atlantic Media vinde Quarz (qz.com) către o firmă japoneză de media care vrea să se extindă internațional. Prețul pentru siteul lansat în 2012 va fi între $75 și $110 milioane, în funcție de performanța financiară pe acest an. (Quarz)

9. Chiar dacă procentul este mai redus decât la alcool (15% dependență din total consumatori) sau heroina (24% dependență), consumul de marijuana poate duce la dependență, 9% din consumatori fiind încadrați în această situație, adică 2.7 milioane de americani. (DenverPost)

10. Belgia a învins Japonia cu 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0, și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, unde va întâlni Brazilia. Între timp Real Madrid a trebuit să dezmintă o informație difuzată de TVE, televiziunea publică din Spania, cum că ar fi oferit 310 milioane euro celor de la PSG pentru transferul lui Neymar. (Marca)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Greva angajaților de la Societatea de Transport București (STB) continuă – Cronica dimineții
Sondaj: 55% dintre americani ar susține demiterea președintelui Trump – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău