Cronica diminetii – daca Merkel pica, Europa pica

1. Mai mulți diplomați și oficiali europeni au declarat că dacă Angela Merkel va pierde puterea în Germania atunci Uniunea Europeană va intra pe mâinile anti liberalilor și naționaliștilor. “Dacă Merkel pică, Europa va pica. Va fi o crimă perfectă. Sinuciderea asistată a Europei”. (BuzzFeed)

2. Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre şi fratele său, Alexandru Mazăre au fost achitaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul campusului social Henri Coandă, ei fiind obligaţi la plata unei amenzi penale de 5.000 de lei fiecare. De asemenea, omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat pentru dare de mită. Decizia ICCJ nu este definitivă. (News.ro)

3. Cele mai mari 3 lanțuri de farmacii din SUA, Walgreens Boots Alliance, CVS, și Rite Aid au pierdut aproape $15 miliarde din capitalizarea pe bursă după ce Amazon a anunțat achiziția PhilPack. Deși nu s-a anunțat prețul achiziției, presa speculează că este în jurul la $1 miliard. (BusinessInsider)

4. Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a acuzat România de încălcarea angajamentelor internaționale în privința interconectării conductelor de gaze și asigurării reversibilității fluxurilor de gaz. Mai mult, Peter Szijjarto a precizat că a sosit timpul pentru a se exercita presiuni internaţionale sporite asupra ţărilor din regiune care îşi încalcă astfel de angajament, menționând România și Croația. Peter Szijjarto a mai spus că este important să se menţină presiunea asupra României pentru a începe extragerea gazului din rezervele sale din Marea Neagră începând din 2022. (Hotnews)

5. Netflix consumă 20% din banda de internet disponibila worldwide. Fără China. (TheEconomist)

6. Investițiile în ICO au ajuns, în primele 5 luni ale anului, la un nivel aproape dublu față de perioada similară a anului trecut. Cele 537 monede virtuale lansate au ridicat $13.7 miliarde, în timp ce anul trecut investițiile au fost de $7 miliarde. Din cele 3470 de ICO lansate sau anunțate începând cu 2013 doar 30% au reușit să finalizeze oferta. (Reuters)

7. Comisia Europeană va trimite Polonia la Curtea Europeană de Justiţie din cauza unei legi noi privind pensionarea anticipată a 40% din judecătorii Curţii Supreme din Polonia, conform unor oficiali. Acţiunea Comisiei poate fi tardivă deoarece legea înaintată de guvernul condus de Partidul Justiţie şi Lege (PiS) va intra în vigoare pe 3 iulie. Mai mulți judecători au declarat că refuză pensionarea. (News.ro)

8. Tesla le-a cerut $2500 clienților care au plătit avansul pentru Modelul 3, dându-le posibilitatea de a putea începe să-și configureze mașina. (Bloomberg)

9. Pentru a avea costuri de producție mai mici, Apple a început să producă și iPhone 6S în India, după ce anul trecut a lansat producția de iPhone SE. Ambele telefoane se vor vinde doar pe piața indiană. (IndiaTimes)

10. Mai mulți fani au mers în fața ambasadei Coreei de Sud din Mexic pentru a-i mulțumi ambasadorului după victoria naționalei coreene împotriva Germaniei care a trimis Mexicul în optimi la Cupa Mondială din Rusia. Ambasadorul le-a mulțumit, a cântat și a băut shot-uri de tequila împreună cu ei.

Începând din această dimineață Cronica.ro este susținută de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ursula von der Leyen: Oamenii de știință, nu politicienii, sunt cei care ar trebui să stabilească dacă este necesar să fie vaccinați copiii și adolescenții împotriva Covid-19 – Cronica dimineții
422.000 de roboți s-au vândut anul trecut, la nivel global – Cronica dimineții
2 comentarii la acest articol
  • iun. 29,2018 la 2018-06-29T11:18:29+03:000000002930201806

    Multumesc, am rezolvat.
    Abonarea functioneaza, inca nu am setat sa se trimita automat pe mail imediat ce se posteaza, va fi gata zilele urmatoare.

  • Liviu
    iun. 29,2018 la 2018-06-29T07:46:33+03:000000003330201806

    Off-topic, dar nu ma pot inregistra la newsletter, de fapt se pare ca toate form-urile de pe site modifica toate primele litera a unui cuvant cu litera mare. Un mail anormal e asd@asd.com

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău