Cronica diminetii – declaratii interesante facute de Darius Valcov, consilierul primului ministru

1. Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a susţinut aseară, la Antena 3, că nu va exista niciun pensionar care să nu aibă pensia dublă până la momentul la care coaliţia PSD-ALDE îşi va încheia aplicarea programului de guvernare. De asemenea, Darius Vâlcov a susţinut că economia României a crescut cu 24% de când PSD-ALDE a preluat guvernarea, el spunând că ţara noastră a depăşit Grecia, iar în acest an va depăşi Cehia şi Portugalia. (News.ro)

2. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat vehement faptul că Guvernul ar adopta astăzi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea. G4media.ro a anunțat că există un “risc iminent” ca o astfel de ordonanță să fie adoptată astăzi. (Digi24)

3. Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, a declarat aseară, la Antena 3, întrebat dacă Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte penale, că ”un moment zero în anul Centenar” ar fi „un moment potrivit pentru toată lumea” şi că o astfel de decizie depinde de premier. (News.ro)

4. O cetăţeană rusă în vârstă de 29 de ani, Maria Butina, care locuieşte la Washington, a fost arestată şi inculpată, fără posibilitatea de a ieși pe cauțiune, pentru conspiraţie în vederea infiltrării unor organizaţii politice americane în beneficiul Guvernului rus, a anunţat Departamentul american al Justiţiei. Cunoscută ca o activistă pro-arme, Butina a încercat să intre în relație cu politicieni Republicani prin intermediul National Rifle Association. (WSJ)

5. Amazon a întâmpinat probleme la doar câteva minute de la lansarea Prime Day, evenimentul de reduceri lansat ieri și care ține 36 de ore. Cel mai probabil din cauza numărului mare de utilizatori simultani, utilizatorii de laptop/desktop nu au putut face cumpărăturile, la orice click fiind redirecționați către pagină de start, în timp ce utilizatorii care au accesat siteul prin intermediul aplicațiilor de mobil, au fost redirecționați către o pagină statică cu un mesaj de eroare. (AdvertisingAge)

6. Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, a declarat, aseară că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare şi include ştergerea datoriilor unor companii, el susţinând însă că astfel de lucruri „se fac, nu se discută”. (News.ro)

7. Netflix a ratat propriile estimări, cu mai mult de un milion, pentru numărul de noi abonați pe trimestrul doi din acest an. Compania a adăugat 670.000 abonați noi în SUA, sub cei 1.2 milioane estimați, și 4.47 milioane din restul țărilor, sub țintă de 5 milioane. Este pentru prima oară când Netflix ratează estimările cu mai mult de un milion de abonați. Profitul a crescut la $384 milioane, în creștere de la $65 milioane, cât a fost în Q2 2017, la venituri de $3,91 miliarde. Prețul acțiunilor, care s-a dublat de la începutul anului, a scăzut cu 14%, după încheierea ședinței de tranzacționare. (WSJ)

8. Creșterea economică a Chinei pe trimestrul doi a fost de 6.7%, la nivelul așteptărilor, dar sub creșterea din trimestrul întâi, de 6.8%. China și-a propus o creștere de 6.5% pentru acest an. (Reuters)

9. În 1960 doar 38% dintre bărbații de culoare americani erau încadrați în clasa de mijloc sau mai sus. Astăzi procentul a ajuns la 57%. (NYTimes)

10. CIA angajează, agenția americană având disponibile aproape 100 de joburi. (CNBC)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Aproape 500.000 de români au depus cereri pentru a trăi și a lucra în Regatul Unit după Brexit – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Prima divergență majoră între deputații PSD și ALDE